Extra weerupdate : spannende strijd tussen 2 uitersten

Extra weerupdate : spannende strijd tussen 2 uitersten

Gisteren hadden we het al gemeld. Nog nooit was de weersituatie in Oostenrijk net voor de kerst zo spannend. Er staat ons later deze week namelijk een ongemene strijd te wachten tussen 2 uiterste weer-systemen. Lees hier het bericht van gisteren nog eens terug. Ook voor de sneeuwval die we vanavond verwachten.

blok1

Na de laatste sneeuwbuien klaart het morgenmiddag alweer op in Oostenrijk. De luchtdruk stijgt verder omhoog en tot zeker vrijdag is het flink zonnig. Het hogedrukgebied vormt nog altijd een stevige blokkade voor storingen/lagedrukgebieden vanaf de oceaan. Maar na vrijdag wordt het spannend.

Hard tegen hard, 2 weersystemen die eind volgende week gaan vechten

dichterbij

Begin volgend weekend, als de blokkade al even wat minder stabiel wordt, komt een actief lagedrukgebied vanaf de oceaan steeds dichterbij.Het lagedrukgebied gaat de strijdt aan om de blokkade omver te werpen. Als dit lukt komt de weg volledig vrij te liggen voor serieuze sneeuwval.

amerika1

Maar volgens het Amerikaans weermodel geeft de blokkade zich niet zomaar gewonnen. Het koufront behorende bij het lagedrukgebied lost op voor het Oostenrijk bereikt. De luchtdruk blijft te hoog en de zon blijft flink doorschijnen tijdens de kerstdagen. Maar …

europa1

Het andere grote weermodel, het Europees model, laat de strijd winnen door het lagedrukgebied. Vanaf 25 december komt de weg vrij voor storingen met sneeuwval, en beleven we nog net op de valreep een witte kerst in Oostenrijk ! En de dagen daarna kunnen nog vele sneeuwfronten Oostenrijk bereiken.

En kleine verschuiving van de luchtdruk en je hebt dus een totaal ander beeld. En beide opties hebben momenteel nog evenveel potentie te slagen. De strijdt is begonnen en we houden jullie natuurlijk op de hoogte. Het volgend weerbericht is morgenavond rond de klok van 6. En dan kijken we natuurlijk weer naar deze ongekend spannende situatie.

15628692_10210264041871689_1665470458_o

We sluiten het weerbericht in ieder geval positief af met een plaat die ik net kreeg van Eric. Het is ondertussen al bewolkt in de Kitzbuheler Alpen en sneeuwval is onderweg !

Fijne avond,
Jeroen Elferink
Meteoroloog bij FANtastisch Oostenrijk

Summit Travel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×