Extreem sterk noorderlicht zichtbaar boven Oostenrijk

Extreem sterk noorderlicht zichtbaar boven Oostenrijk

Deze zondagavond 5 november is extreem sterk noorderlicht waarneembaar boven Oostenrijk. Heldere groene en rode lichten waren duidelijk zichtbaar in de lucht boven de Oostenrijkse Alpen. Dit zeldzame natuurfenomeen, meestal geassocieerd met noordelijke polaire breedtegraden, werd veroorzaakt door een krachtige zonnevlam. De spectaculaire vertoning werd vastgelegd op oa de webcambeelden. Deskundigen voorspellen dat de aurora borealis mogelijk de komende nachten en deze winter veel vaker te zien zal zijn in Oostenrijk. De zon is namelijk bijzonder actief. Zo was het noorderlicht ook eind september al waarneembaar.

Grossglockner


Molltaler gletsjer

Grossglockner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner 1200 800 KAPOW

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×