Extreem veel regen en sneeuwval

Veel regen de komende dagen!

Extreem veel regen en sneeuwval

De komende 48 uur staan in teken van regen en sneeuwval. Zeker morgen, vrijdag, valt er veel regen. In de bergen wordt sneeuwval verwacht!

Vandaag trekken enkele stevige buiengebieden van west naar oost over Oostenrijk. Deze ochtend regent het vooral in het westen van Oostenrijk, tijdens de middag verplaatst de buiigheid meer en meer naar het oosten. Later ontstaan ook losse buien, lokaal met onweer of hagel. Tussendoor is kort ruimte voor de zon en het wordt maximaal 16 tot 20 graden. Regionaal kan al veel regen vallen.

Vanavond clusteren de buien samen tot één geheel regengebied. De nacht verloopt dan op veel plaatsen regenachtig. Ondertussen daalt de sneeuwvalgrens naar 2300 meter, hierboven moet al rekening worden gehouden met sneeuwval.

Morgen is het bewolkt en behoorlijk regenachtig. Het regent soms stevig door, waarbij de kans op wateroverlast en overstromingen toeneemt. Zeker in Tirol moet men hier rekening mee houden. Langere droge perioden komen enkel in het oosten voor. Het wordt in gebieden met langdurige regen niet warmer dan 8 tot 12 graden. In de bergen boven 2000 meter is rekening te houden met sneeuwval, lokaal kan de sneeuwvalgrens zelfs naar 1500 meter zakken.

De regen houdt in het eerder genoemde gebied aan tot zaterdagochtend. In dit gebied valt extreem veel regen, in totaal 90 tot 150 millimeter. Op de bergen valt een dik pak, soms meer dan één meter. In de loop van de dag wordt het droger en breekt de zon door. Dan weet het kwik ook weer naar 15 tot 20 graden op te lopen.

Vanaf zondag wordt het droger en warmer.

Jeroen Elferink

Cityhouse Flipside Groot Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×