Extreem warm in Oostenrijk. Slaat het weer zaterdag om?

CampingWelt Brixen im Thale Sneeuwdump

Verlangen we niet naar dit soort beelden?

Extreem warm, vandaag staat er in de bergen een aardige föhnstorm (tot wel 100 km per uur) en in de noord alpen ook nog eens zeer mild. Gisteren was het ook al erg “warm” Bekijk dit kaartje maar eens. Jeroen had het in zijn weerbericht over 17 graden. Het is zelfs extreem warm geworden in Feldkirch. Maar liefst 18,3 graden!

Extreme warmte in Oostenrijk 17 dec 2019

Wolken en zon wisselen elkaar af. Maar ook richting het oosten en zuidoosten kan zich nevel vormen die ook lang kan blijven hangen. In het zuidwesten tot Osttirol en Oberkärnten kan het gaan regenen. De sneeuwgrens pendelt hier tussen de 1600 en 2000 meter. Temperaturen gaan van 6 tot wel 19 graden. De 19 graden kan waarschijnlijk gehaald gaan worden in Voralberg. Op 2000 meter bereikt de temperatuur waarden tussen de 1 en 13 graden.

Woensdag blijft het ook mild. Aan de noordkant en het oosten schijnt de zon en richting het zuiden komt zeker bewolking voor.Tussen Montafon en Kärnten kan er wat regen vallen en boven de 1700 tot 2400 meter kan er een beetje sneeuw vallen. Opnieuw kan er een stormachtige wind staan vanuit het zuidwesten. Temperaturen kunnen ook deze dag wel oplopen tot 15 graden. Op 2000 meter ligt de temperatuur tussen de 1 en 6 graden.

Zit er dan nog kou aan te komen?

De donderdag en vrijdag slaan we even over …maar als we naar zaterdag kijken dan wordt het zeker koeler en de sneeuwgrens ligt tussen de 800 en 1400 meter. Het wordt flink duimen voor de sneeuwgrens. Zeker nu ook dit de 1e vakantiedag is van de 1e kerstweek.

Morgen gaan we de kaarten weer goed bestuderen en hopen dan met goed nieuws te komen…

PS we kijken nog naar 1 kaartje van Bergfex voor Saalbach Hinterglemm Leogang en Fieberbrunn. Er staat sneeuw op de kaart, voor het dal blijft het even nagelbijten.  Morgenochtend kijken we weer verder.

Bergfex Skicircus 17 dec 2019

laten we hopen dat we snel weer dit soort plaatjes kunnen delen.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht