EXTREEM WEER! Zware onweersbuien trekken over Nederland!

Vanavond trekken zware onweersbuien van het zuidwesten naar het noordoosten over Nederland. Daarbij is er kans op zeer zware windstoten van 75 tot 110 km/u. Ook hagel en lokaal veel regen in korte tijd is mogelijk. Mogelijk met zware hoosvorming. EDIT: Er is al een tornadovorming in Zeeland gemeld (zie verderop in dit bericht)


Live Buienradar

Eerder vandaag gaf het KNMI al een waarschuwing voor extreem weer. Volkomen terecht want de kans dat buien extreem explosief verlopen is groot. Daarbij is er kans op zware windstoten, hagel en hoosvorming. Maar hoe laat verwachten we het noodweer.

Rond 20:00 komt de buienlijn Nederland binnen en verlaat ons land alweer voor middernacht. In slechts 4 uur tijd trekt dit buiengebied over Nederland. De grootste kans op zwaar noodweer vinden we vooral in Zuidwest en midden Nederland. Hier is ook kans op wateroverlast.

Impressie van wat ons mogelijk te wachten staat (foto Jeroen Elferink)

Kijk vanavond goed uit, ga indien mogelijk niet de weg op en hou de diverse buienradars goed in de gaten. De buien zijn voor Nederlandse begrippen extreem.

EDIT

In Zeeland is deze avond op de buienlijn tornadovorming waargenomen.

Jeroen Elferink

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht