F.A.T. Ice Race Zell am See 2024

F.A.T. Ice Race Zell am See 2024

F.A.T. Ice Race in Zell am See-Kaprun (c) Johannes Radlwimmer

F.A.T. Ice Race Zell am See 2024. De legandarische ICE RACE komt ook dit jaar weer terug, op 27 januari zal het vliegveld van Zell am See omgetoverd worden tot een ijsracebaan.

De eerste race werd al in 1937 georganiseerd en op het hoogtepunt in de jaren 1950 tot 1970 kwamen 10.000 toeschouwers naar het spektakel kijken. Het duurde echter 45 jaar tot het evenement een nieuw leven werd ingeblazen.

Dit jaar is de race omgedoopt door de nieuwe sponsor F.A.T. International als de F.A.T. Ice Race. Het merk is geïnspireerd op de legendarische Porsche 962, die in 1994 de 24 uur van Le Mans won onder het F.A.T.-label. De naamwijziging van de race heeft als doel om te verwijzen naar de geest en de aantrekkingskracht van de jaren 80 en 90.

Na 45 jaar beleefde de race in Zell am See zijn heropleving en werd de ICE RACE een autofestival. In 2022 was Max Verstappen ook van de partij.

F.A.T. Ice Race

Op 27 januari 2024 is het vliegveld van Zell am See weer het toneel van de legandarische ICE Race. Het wordt weer een dag vol hogesnelheidsbochten, rubber en spikes, hete motoren en de geur van benzine op de ijsbaan. Ice Race, een winters hoogtepunt, is een intense ervaring van vrijheid, precisie en snelheid.

Als toeschouwer kan je uit eerste hand zien hoe amateur- en professionele coureurs extreme omstandigheden doorstaan en strijden om de beste prestaties op ijs.

Naast de race komt ook het beroemde Skijöring-evenement terug, waarbij skiërs achter raceauto’s worden getrokken. Het hoogtepunt van de dag is een feest op kasteel Kaprun rond het thema “Motorsport in de jaren ’80 en ’90”, aangevuld met muziek die de sfeer goed weergeeft.

Meer informatie ga naar zellamsee-kaprun.com alles omtrent de race zoals eventueel kaarten ga naar fat-international.com.

Bron: Zell am See-kaprun.com mailing

Chalet NL Last-minute campagne-1200x800-px

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×