Fabio Wibmer verbaast met mountainbike vanaf de Streif

Kitzbühel Hahnenkamm Streif Redbull

Fabio Wibmer verbaast met mountainbike vanaf de Streif, deze video MOET je echt zien.

Fabio Wibmer is geen onbekende in wereld van mountainbiken, ook in de sneeuw is hij goed bezig.

Eerder maakte hij de pistes van het Skicircus onveilig, nu voor de start van de 84e Hahnenkammrennen herhaalt hij weer een huzarenstukje.

De Oostenrijkse YouTube- en mountainbike-ster Fabio Wibmer staat bekend om zijn buitengewone projecten en adembenemende trucs. Maar de ijzige hellingen van de legendarische Streif bedwingen op de fiets is een heel bijzondere uitdaging, zelfs voor de inwoner van Oost-Tirol.

Geniet van de beelden, wil je meer ga naar zijn Youtube-kanaal.

Het is niet de eerste keer dat Red Bull en organisatie van de Hahnenkammrennen met iets unieks komen, zo ging Lindsey Vonn als eerste vrouw van de Streif.

84e Hahnenkammrennen

In de Formule 1 is het de GP van Monaco, in de VS heb je de Indy 500 en niet te vergeten de 24 uur van Le Mans. Allen iconische wedstrijden en in de wereld van de alpine skiën past hier de Hahnenkammrennen makkelijk bij. Dit jaar wordt de zwaarste en iconische afdaling al weer voor de 84e keer georganiseerd.

Vanaf dinsdag is men al begonnen met de trainingen, ook voor de jeugd is er een wedstrijd, maar de echte wedstrijden beginnen op vrijdag 19 januari met dit keer geen Super G maar een extra Afdaling. De echte afdaling zouden de atleten toch echt op zaterdag moeten gaan proberen te winnen. Dan kun je pas echt zeggen dat je de zaterdag afdaling hebt gewonnen.

Het evenement staat vooral bekend om de gevaarlijkste afdaling ter wereld de Streif. Deze afdaling wordt beschouwd als één van de meest uitdagende afdalingen ter wereld. De eerste race op het huidige parcours vond plaats in 1937. De Oostenrijkse Thaddäus Schwabl won in een tijd van 3:53,1 minuten. De allersnelste tijd is in handen van Fritz Stobl, hij passeerde de finish in 1: 51.58 minuten. Zou dat ooit verbroken gaan worden?

Het programma is hier te vinden.Voor alle informatie ga naar Hahnenkamm.com

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×