FANtastisch Eten: De Sachertorte

Sachertorte

FANtastisch Eten: De Sachertorte

Wanneer je in een restaurant in Oostenrijk kijkt op de menukaart onder de “gezonde” zoetigheid, is deze taart bijna altijd aanwezig. We hebben het dan over de Sachertorte. Deze taart is een typisch Oostenrijks tussendoortje/dessert, afkomstig uit de hoofdstad Wenen.

In 1832 kreeg Franz Sacher de opdracht van de Oostenrijkse politicus Klemens von Metternich een nieuwe soort taart te bedenken. Het moest een droge en compacte taart worden. Franz Sacher maakte een chocoladetaart, wat eigenlijk niet heel nieuw was. Het nieuwe aan zijn taart was de abrikozenvulling  in combinatie met een dikke chocoladelaag. Zijn nieuwe taart was en is nog steeds een groot succes.

Het originele recept is geheim. Desondanks zijn er wel verschillen de recepten gemaakt van de Sachertorte. De originele Sachertorte (Original Sacher-Torte) kun je alleen eten in Hotel Sacher in Wenen of bij een van de Sacher shops bestellen. Ook kun je de Taart nog bestellen via internet. De taart zelf bakken is natuurlijk ook heel leuk, en daarom hebben wij HIER een recept gevonden.

Sachertorte Roel

Heb je ook wel een een Sachertorte gemaakt of heb je wel eens de originele gegeten, deel dan je ervaring met ons. Heb je zelf ook een recept voor een typisch Oostenrijks gerecht, deel het dan met ons en misschien komt jouw recept dan in de volgende FANtastisch Eten!

Foto: David Monniaux

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...