FANtastisch Helicopter Skiing in Canada

FANtastisch Helicopter Skiing in Canada

British Columbia Heliskiing

Helicopter Skiing, dat is iets wat zeker op onze bucket list staat. Een collega van mij Peter en zijn vriendin Hedda zijn dat gaan doen. Nu zul je denken in de Alpen….Nee heel ver weg….in Canada. In British Columbia, Blueriver. We maken dus een uitstapje van FANtastisch Oostenrijk naar FANtastisch Canada ?

Ter plaatse zit Mike Wiegele en die heeft een geweldig bedrijf om iedere week een groep skiërs te begeleiden met de helicopter. Uiteraard gaan er gidsen mee. Er is veel door de bomen geskied. Vanwege de veiligheid mag je nooit alleen door de bossen gaan want gaat het een keer mis dan kun je gewoon “verzuipen” in de sneeuw. Dus altijd dient er een buddy mee te gaan.

Per dag maak je ongeveer 10 a 11 runs met de helicopter en dat is meer dan zat. Denk eens vooral aan het uitstappen. Dit keer was er ongelofelijk veel poeder. Zodra je uitstapt kun je anderhalve meter wegzakken. Hoe ze vervolgens de ski’s aan hebben gedaan heb ik maar niet gevraagd maar zal best wat zweetdruppels hebben gekost. Maar wat een ongelofelijk jaloersmakende beelden.

British Columbia Heliskiing

British Columbia Heliskiing

Er lag dus met Kerst 2015 iets meer sneeuw dan in Oostenrijk ?

Als afsluiting van de week krijgt iedere deelnemer de video mee uiteraard staat deze hier maar pas op….is erg jaloersmakend.

728x90-Bizztravel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×