FANtastisch Oostenrijk: een droomwereld

FANtastisch Oostenrijk: een droomwereld

Westendorf

FANtastisch Oostenrijk: een droomwereld. Wat een verschil met vorig jaar, dit ondanks de matige start rond de kerst. Menigeen ging weer naar de alpen wetende dat het qua weer anders was dan de afgelopen jaren, maar toch was het een groen landschap met witte linten. Maar sinds de eerste week van januari kwam dan echt de dump die we graag wilden hebben en maakt van FANtastisch Oostenrijk: een droomwereld.

Maar niet alleen op de berg viel er een hoop sneeuw ook het dal werd rijkelijk beloond. Dit alles in combinatie met kou.

Het skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn trakteerde ons op mooie beelden van de hevige sneeuwval van afgelopen zaterdag, met deze sneeuwval staat de teller van het skicircus op: 110 cm op de berg en 60 cm in het dal.

En er komt vast nog meer aan.

Vooral de Noordalpen kreeg de volle laag, maar inmiddels zijn heel de alpen voorzien van het nodige witte goud (zuid alpen zouden nog wat moeten krijgen) Tijdens de kerstvakantie was het groen met de bekende witte linten maar we zijn nu toch een stuk positiever voor de Krokus. Alhoewel de Krokus pas over zo n dikke 4 weken gaat beginnen gaan wij er van uit dat het zo wit gaat blijven. De sneeuw die er nu ligt is niet zomaar weg en dit geldt al helemaal voor de hoger gelegen pistes.

Kijkend naar de sneeuwhoogtes op sneeuwhoogte.nl leert ons dat er een hoop gevallen is, hier een kleine rondgang naar de verschillende plekken waar wij over schrijven.
Zell am See: 105 cm berg 30 cm dal
Bramberg am Wildkogel: 130 cm berg 35 cm dal
Kaprun Maiskogel: 100 cm berg 30 cm dal
Kaprun Kitzsteinhorn: 140 cm berg
Skicircus SHLF: 110 cm berg 60 cm dal
Kitzbühel/Kirchberg: 75 cm berg 45 cm dal
St. Johan in Tirol: 85 cm berg 65 cm dal
Serfaus Ladis Fiss: 65 cm berg 25 cm dal
Ischgl: 65 cm berg 25 cm dal
Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental: 75 cm berg 45 cm dal
Mayrhofen: 145 cm berg 20 cm dal
Hintertux Gletscher: 145 cm berg 50 cm dal
Sölden: 230 cm berg 2 cm dal
Stubai Gletscher: 130 cm berg 30 cm dal
Gerlos: 100 cm berg 70 cm dal
Königsleiten: 100 cm berg 60 cm dal
Zell am Ziller: 90 cm berg 20 cm dal
St. Anton am Arlberg: 160 cm berg 65 cm dal
Lech: 130 cm berg 65 cm dal

De kampioen in Oostenrijk is Loser – Altausee met 270 cm op de berg en 70 cm in het dal. Voor alle sneeuwhoogtes ga naar sneeuwhoogte.nl. De top 50 van Oostenrijk kun je hier vinden.

Maar ook in het “Nederlandse” skigebied Skiliftkarussel Winterberg heeft men goed geprofiteerd van de kou en de vele neerslag. Terwijl het vorig jaar hier ook slecht was en pas in 2e week van januari koud genoeg was om de kunstsneeuw productie op gang te brengen heeft men dit jaar dat niet echt meer nodig.

In het gebied ligt een hoop sneeuw. In Winterberg zelf ligt op de berg 70 cm en in het dal 40 cm. Het dorpje iets verder op (8km) Potsweisen-Neuastenberg heeft men ook ongeveer hetzelfde namelijk 60/40, terwijl Willigen gezegend is met 60/35. Al met al mooie sneeuwhoogtes en hopelijk blijft het goed en koud met regelmatig sneeuwval, dan zullen de mensen die hier naar toe gaan rond de voorjaarsvakantie een mooie week hebben.

Wat nog rest zijn mooie beelden vanuit Oostenrijk en Winterberg, geniet er van.

728x90-Bizztravel

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht