FANtastisch Skiliftkarussell Winterberg

Rauhen Busch 21-12-2017 © Erlebnis Hochsauerland Facebook

Rauhen Busch

FANtastisch Skiliftkarussell Winterberg

FANtastisch Skiliftkarussell Winterberg kon wel een naam zijn van een nieuwe site, dat als zusterpagina van FANtastischOostenrijk.nl. Maar al weken is het in dit gebied in Duitsland FANtastisch. Mooi is te zien hoe goed de infrastructuur is van Winterberg en hoe de bergbahnen in Winterberg het FANtastisch voor elkaar hebben.

Aantal weken geleden kon men een schitterende reportage zien van WDR. Hier is te zien hoe mooi Winterberg is in de avond als de avondpistes open zijn. Bekijk onderstaande video en geniet, ze hebben het echt FANtastisch voor elkaar.

Zoals eerder gezegd is dit gebied echt een aanrader, zeker als het goed gesneeuwd heeft waan je een beetje in Oostenrijk.

Maar dat waren beelden van eind november, toen was het FANtastisch. Er lag een hoop sneeuw en de combinatie van (beetje) natuursneeuw en het nodige aan kunstsneeuw heeft zijn werk goed gedaan. Een magisch wereld op nog geen 4 uur rijden van Nederland.

Maar we zijn bijna een maand verder en we weten allemaal hoe het is verlopen, gelukkig niet zoals vorig jaar waarbij de temperatuur heel hoog was met alle ongemakken. Geen kunstsneeuwproductie mogelijk en het gebied was niet open tijdens de kerst, gelukkig voor hun werd het in januari beter.

Nu is het december en 3 dagen voor de kerst  en ook deze tijd is belangrijk voor Winterberg en omgeving. En gelukkig voor deze regio is het niet zoals vorig jaar. Nee het is koud en de kunstsneeuwprorductie is al sinds november in volle gang. Hierdoor zijn er al 16 liften en 25 pistes geopend. Wat een verschil met vorig jaar, de actuele situatie is hieronder kort maar mooi weergegeven.

Mooi

Ski Outlet logo 284 254                     Online Skishop.nl

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...