Fantastisch Weekend in Oostenrijk

Fantastisch Weekend in Oostenrijk

Hierboven onze afsluiter van afgelopen zondag en hebben ons weekend afgesloten en zijn weer terug in Nederland. Na de eerste echte sneeuwval (op de gletsjers) zijn we er meteen op uitgetrokken om het skiseizoen te openen in Kaprun op de Kitzsteinhorn.

Het weer had ook 2 gezichten. Op vrijdag was het bijzonder sneeuwrijk. Ook hebben we met eigen ogen aanschouwt dat er echt meer dan een halve meter verse poeder was gevallen. Bekijk anders deze dag nog even terug HIER.

Kaprun Kitzsteinhorn FANtastisch Oostenrijk

Zaterdag was het een ander verhaal. Heerlijk zonnige kaiserwetter maar zodra je op de gletsjer kwam nam de wind toe. De wind werd zo sterk dat de liften op een bepaald moment ook werden stil gezet. In de stoeltjeslift heb je uiteraard een beschermkap voor sneeuw en wind en deze werden ook vaak met een ferme klap door de wind ingedeukt. Dat hadden we nog niet echt vaak meegemaakt.

Kaprun Kitzsteinhorn Kaiserwetter Topfoto

Kaprun Kitzsteinhorn Kaiserwetter zaterdagochtend begon je op deze wijze je skidag.

Maar het was absoluut een topdag. Het zicht was goed en er viel heerlijk te skiën in de vers gevallen sneeuw. Kijk HIER nog maar eens een afdaling terug. De video update van deze dag moeten we nog maken maar volgt deze week.

Wij waren overigens niet alleen bij de opening. 3000 andere wintersporters waren erbij. De ORF Salzburg was er ook bij… en FANtastisch Oostenrijk kwam ook nog 8 seconden in beeld en mocht zelfs nog wat zeggen 🙂

Al met al een zeer geslaagd weekend en wij zijn alweer helemaal in de wintersportstemming. Jij ook en nog niets geboekt. Kijk dan eens op onze accommodatiepagina.

PS 16 november 2023 zijn wij een paar dagen in Sölden. Dan kunnen jullie ook weer mooie beelden verwachten. Kijk ook eens op TikTok. Onze Jan wil daar wekelijks op zondag en in het winterseizoen meerdere malen per week wat plaatsen.

Een paar voorbeelden:

As zondag komt er weer een mooie Tiktok video met het kaiserwetter van afgelopen zaterdag.

PS als laatste nog de live video van vandaag (6 november 2023) vanaf de Kitzsteinhorn, Stefan pakt deze dag nog even mee.

Kaprun Kitzsteinhorn Topfoto

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×