FANtastische beelden vanuit Oostenrijk

De winter is gearriveerd de sneeuwval van de afgelopen dagen in de Alpen doen ons hart sneller kloppen, met de FANtastische beelden vanuit Oostenrijk die we overal kunnen zien wordt het verlangen naar het nieuwe seizoen als maar groter.

Eerdere berichtgeving hierover zijn hier, hier, hier en hier te vinden, de eerste dump is een feit. Het heeft al vanaf 600 meter goed gesneeuwd. Lokaal viel er boven de 1000 meter 60 cm tot een meter sneeuw. Dit resulteert in mooie beelden maar ook dat aankomende vrijdag Sölden haar deuren al opent buiten de gletsjers om, die al open waren. Het aankomend weekend kan het weer interessant worden met een mogelijke nordstau, onze weerman Jeroen komt hier op terug.

FANtastisch Oostenrijk

De mooie dump is heeft nu een paar dagen geleden plaatsgevonden, overal verschijnen FANtastische beelden, puur jaloersmakende beelden. We hebben er een paar op een rij gezet. We beginnen met het gebied waar het idee van deze site begon, we hebben het over SkiWelt. Om precies te zijn het SkiWelt Wilder Kaiser Brixental.

Na SkiWelt kwamen er ook mooie beelden vanuit het Skicircus, en van uit Zell am See – Kaprun. Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn heeft ook een leuke sneeuwval achter de rug, maar niet zo veel als in sommige andere gebieden. In het Skicircus viel ca. 35 cm op de berg, hetzelfde viel in Zell am See.

De bekende gletsjers hebben een goeie dump gehad, de Kitzsteinhorn zit inmiddels op 180 cm, de Stubaier Gletsjer op 170 cm en de Hintertux gletsjer op 105 cm. Uiteraard komen daar ook weer een paar schitterende foto’s vandaan, net als vanuit Ischgl de Zillertal Arena (bron sneeuwhoogte.nl).

Uiteraard zijn er nog meer foto’s maar we kunnen helaas niet alles laten zien. We kunnen een veel langer bericht maken, maar we moeten oppassen dat we niet te veel jaloersmakende beelden verspreiden. De winter staat in de startblokken en koning winter heeft zich laten zien, de komende tijd is het genieten. Hopen op nog meer sneeuw en kou de komende dagen, weken en maanden. We hebben de afgelopen 4 jaar vaak in spanning gezeten of er wel sneeuw lang in de kerstvakantie.

Nu is het afwachten want zoals we weten is een vroege sneeuwval geen garantie op….. vorig jaar gingen ook al gebieden eerder open. Maar toch was het billenknijpen rond de kerst. We gaan er gewoon weer vanuit dat het allemaal goed komt en dat we de komende maanden weer kunnen genieten van FANtastische beelden vanuit Oostenrijk.

Tot dan gaan we nog even genieten van mooie drone beelden vanuit Ischgl.

Voor de officiële openingen  van de gebieden kijk in ons overzicht. We hebben dit zo compleet mogelijk gemaakt voor Oostenrijk. Mocht er een gebied tussen zitten die een andere datum heeft, of jullie missen er één, meldt het even.

(Visited 178 times, 1 visits today)

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

1 reactie

  1. Kees schreef:

    Erik, weet jij waarom de sneeuwkanonnen niet aan staan en waarom de pistenbullys niet volle bak rondrijden ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.