Februari 2024 gaat de boeken in als recordwarm!

Het leek vaak wel lente deze februari maand!

Februari 2024 gaat de boeken in als recordwarm!

We laten een hele bijzondere februarimaand achter ons, het was namelijk de warmste februari en wintermaand ooit! Gemiddeld over Oostenrijk was het 5,6 graden te warm! Nog nooit was het dan ook sinds de start van de metingen zo warm in een wintermaand. Gaat maart wel kouder van start?

Volgens het Oostenrijks meteorologisch instituut ZAMG bereikten de temperaturen in verschillende delen van het land ongekende hoogtes. Steden zoals Wenen, Salzburg en Innsbruck zagen temperaturen die veel hoger waren dan normaal voor deze tijd van het jaar. In sommige gebieden werden dagelijkse temperatuurrecords gebroken, wat aangeeft dat deze warmte niet alleen uitzonderlijk was, maar ook ongekend. Zo was het in Innsbruck op zeker 9 dagen deze maand warmer dan 15 graden!


De warme periode had verschillende gevolgen voor het land, variërend van flink smeltende sneeuw tot vroeg ontluikende bloemen en knoppen in de lagere delen. Skigebieden werden geconfronteerd met uitdagende omstandigheden, vooral onder de 1500 meter was er een beperkte sneeuwbedekking op sommige pistes.

Vanmiddag volop lente!

Ook de komende dagen blijft het zacht in Oostenrijk. Vandaag is het volop zonnig in een groot deel van Oostenrijk. Februari sluit in stijl af met in de dalen maxima tussen 10 en 17 graden. Alleen in Karinthië en Oost-Tirol komt meer bewolking voor.

Morgen, tijdens de start van de (meteorologische) lente, is het bewolkt en soms regenachtig. Vooral in het oosten en zuiden van Oostenrijk regent het soms stevig door. De sneeuwvalgrens ligt veelal tussen een hoge 1600 tot 2000 meter. Kortom geen ideale wintersportdag.

Zaterdag keert het drogere en vriendelijke weer terug. Met een föhn kan het opnieuw zacht worden, de temperatuur loopt op naar 12 tot 17 graden in de dalen. Daarbij wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Zondag blijft het volop lenteweer in grote delen van Oostenrijk. De föhn houdt aan en lokaal kan het 18 graden worden. Later raakt het bewolkt en volgt regen.

Ook in de nieuwe week blijft het zacht en vaak lenteachtig weer.

Jeroen Elferink

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...