Felbertauernstrasse en Brennerstrasse dicht vanwege lawine gevaar

Lawine stufe Oostenrijk 9 jan 2018

Vanmiddag hebben we er ook al aandacht aan gegeven . De Felbertauernstrasse was dicht gegaan wegens groot lawine gevaar. Nu komt de Brennerstrasse daar ook bij. Tot woensdag is de Felbertauernstrasse dicht. Uit voorzorg worden er in Oost Tirol ook meerdere wegen gesloten. Tevens zijn scholen gesloten. De Brennerstrasse is gesloten vanwege een rots die naar beneden is gekomen.

De reden dat dit allemaal zover is gekomen is de onophoudelijke sneeuw en regen die valt  in deze regio. Het gevaar dat een “natte sneeuwlawine”naar beneden komt is erg groot.

Zeer sterke regenval zit rond de 1000 meter en boven de 1600 meter is er sprake van hele sterke sneeuwval. Ook een nadeel is dat de temperatuur niet snel genoeg daalt. Dit was zeker wel de verwachting. Voor de automobilisten zit er niets anders op om te rijden of via de Tauernautobahn naar de eindbestemming te gaan.

Waar zijn er nog meer wegen afgesloten?

Defereggental, Villgratentall en Gailtal. In deze omgeving zijn reeds reddingsdiensten paraat mocht er wat gebeuren.

Lawine Stufe 4 !!!!!

De intensieve neerslag heeft er voor gezorgd dat het nu Lawine Stufe 4 is. Lawines kunnen spontaan afgaan en skiën of boarden buiten de piste zou wel heel erg dom zijn. Pas als de neerslag gaat stoppen kan de situatie verbeteren.

Brennerstrasse (B182) bij Schönberg dicht

Door een rotslawine is deze weg ook dicht. Meerdere stenen zijn daar naar beneden gekomen en op de weg terecht gekomen. Tot woensdagochtend zou deze weg dicht blijven.

Aardverschuiving in Pitztal

In de gemeente Wenns is een aardverschuiving geweest een gedeelte van deze gemeente is via de weg niet te bereiken.

Trein in Süd Tirol, modderstroom

De Vinschgerbahn (trein) in Süd Tirol is getroffen door een modderstroom. Een wagon ontspoorde maar er zijn gelukkig geen slachtoffertes. De 25 passagiers bleven ongedeerd.

Laten we hopen dat de situatie zich snel gaat verbeteren.

Snowworld banner groot

Snowworld banner Algemeen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×