Felbertauernstrasse een FANtastische bergpas

Felbertauernstrasse toppoort

Felbertauernstrasse toppoort

Felbertauernstrasse een FANtastische bergpas

De Felbertauernstraße is een bekende tolweg in Oostenrijk die door de Oostelijke Alpen loopt. Het is een belangrijke verbindingsweg tussen de regio’s Oost-Tirol en Salzburg. De weg loopt door het Felbertauern-gebergte en biedt een schilderachtige route met prachtige uitzichten op de omliggende bergen.

De Felbertauernstraße is vooral populair bij reizigers die de snelweg A10 (de Tauern Autobahn) willen vermijden of een meer schilderachtige route willen nemen. Het is een tweebaansweg met afwisselend klim- en daalstukken, scherpe bochten en enkele tunnels.

Om gebruik te maken van de Felbertauernstraße moet je tol betalen. De tolweg wordt beheerd door een privébedrijf en de tarieven kunnen variëren afhankelijk van het type voertuig en het seizoen. Het is raadzaam om contant geld bij je te hebben om de tol te betalen, hoewel sommige tolstations ook creditcards accepteren.

Het is verstandig om de actuele verkeers- en wegomstandigheden te controleren voordat je de Felbertauernstraße gebruikt, vooral tijdens de wintermaanden. In de winter kan de weg glad en besneeuwd zijn, en kan er sprake zijn van lawinegevaar. Houd ook rekening met eventuele wegwerkzaamheden of tijdelijke afsluitingen.

Over het algemeen is de Felbertauernstraße een mooie route voor liefhebbers van berglandschappen en een alternatief voor de snelweg als je door de Oostelijke Alpen in Oostenrijk reist.

Begin mei 2023 hebben we deze route gereden en een aantal stukken staan in de video die hieronder staat.

Felbertauernstrasse

Felbertauernstrasse

Felbertauernstrasse tol bedragen 2023

Felbertauernstrasse tol bedragen mei 2023

Felbertauernstrasse

Oostenrijkse Winkel grote banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Dit vind je ook FANtastisch...

×