Fernpass tot zeker dinsdag afgesloten

Tot en met zeker dinsdag is de fernpass tussen Imst en Reutte gesloten. Dit in verband met de aanhoudende sterke sneeuwval. Hierdoor kunnen bomen afbreken en de weg versperren, maar ook kunnen er spontaan lawines ontstaan. Maar ook zorgt de aanhoudende sneeuwval op deze bergpas voor veel ongelukken en ongemakken.

Op andere trajecten gebruikt ASFINAG al helikopters om de bomen sneeuwvrij te maken. Maar met de actuele weersvoorspellingen verwacht ASFINAG ook niet uit te kunnen vliegen boven dit bergachtige gebied. Tot zeker dinsdag is de bergpas gesloten. Mogelijk dat de bergpas nog langer dicht blijft. Omrijden kan grootschalig via Scharnitz. Maar ook op deze route moet je rekening houden met lange vertragingen en hinder door de sneeuwval.

Fernpass afgelopen november

Afgelopen november kwamen wij zelf ook nog over de Fernpass, toen was er weinig aan de hand. Zelf checken hoe het met uw weg naar uw wintersportbestemming is. Dat kan via deze link.

Instagram Banner

Turner Banner

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht