Fichtenschloss Zell am Ziller

Zell am ziller Fichtenschloss

Helen heeft dit keer het Fichtenschloss bezocht in Zell am Ziller. Een aanrader om daar met jonge kids heen te gaan maar ouderen en volwassenen hebben het daar ook erg naar de zin.

In het kader van FANtastisch Oostenrijk met kids zijn we ook naar het Fichtenschloss in Zell am Ziller geweest.

Met de Rosenalmbahn ga je via het mittelstation naar het bergstation en vindt je op 50m het Fichtenschloss. Het is een gigantisch houten klim kasteel. Ook volwassenen kunnen erin en genieten van het uitzicht. Buiten het kasteel van spar hout ( oftewel Figten – hout) is er veel meer.

Het is een grote speelplaats waar kids zich met gemak een dag kunnen vermaken. Er is een heel stuk wat bestaat uit water gerelateerde speeltuin spellen, een grote zandbak maar ook een zandbak met loopband (kunnen kinderen zand in of juist uit de toren verplaatsen) er is een kogelbaan maar vergeet vooral de bbq niet.
Iedere dag ( in hoogseizoen ) wordt de bbq tussen 11/14 uur aangestoken en kunnen er worstjes gebraden worden.
Als je ze niet bij hebt kun je deze in de automaat kopen (4 euro voor 4 worstjes) er zijn dan ook diverse picknick plaatsen , zit mogelijkheden zowel met als zonder schaduw doeken.
Buiten worstjes ( sausjes en bestek) kun je in de automaat ook drinken halen en staat er een ijsjes automaat. Allen redelijk geprijsd als je t mij vraagt.

Onze jongens hebben zich er heerlijk vermaakt en vonden t heel stom dat we na 3,5 uur alweer naar t appartement gingen omdat hun zusje moest slapen .

Beneden bij het dalstation is er dan ook weer genoeg te doen met een speeltuin, rodelbaan (tegen extra betaling) en luchtkussen voor vrije val ( extra betaling) .
Wij hebben er deze dag dus voor gekozen de kids extra te laten spelen maar (ik zou zeggen logisch) lopen er ook prachtige wandelingen.

Wat ons betreft dus een heuse aanrader.

Link: Fichtenschloss

Zell am Ziller Fichtenschloss

Alpen Reizen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...