Fieberbrunn uit de Tirol Snow Card

Tirol Snow Card

Er waren al vanaf het eerste moment dat Fieberbunn zich aansloot bij het Skicircus problemen, en nu is het toch gebeurd Fieberbrunn is uit de Tirol Snow Card.

In 2015 gingen het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang samen met Fieberbrunn, hiermee werd ook een grens overschreden. Namelijk het overschrijden van de bundesgrens van Salzburgerland en Tirol. Hiermee kwam er een probleem aan het licht, althans voor de mensen van de Tirol Snow Card. Men had in 2015 het voornemen om Fieberbrunn uit de Tirol Snow Card te zetten omdat Fieberbrunn toch voornamelijk was aangesloten bij het skigebied van Saalbach Hinterglemm en Leogang en dat zijn nu juist gebieden die in het Salzburgerland liggen.

Wij hadden toen nog contact gehad met Fieberbrunn en konden vrij snel melden dat Fieberbrunn in de Tirol Snow Card zou blijven, tot dit seizoen.

Op 26 september is aan fieberbunn aangegeven dat men niet meer mee mocht doen aan de Tirol snow Card. Maar er is een kans dat Fieberbrunn er in mag blijven. Al sinds 2009 behoort Fieberbrunn tot de 91 gebieden die mee doen met de Tirol Snow Card. Toch is de fusie met het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang het struikelpunt.

De reden is dat de kaart ook geldig moet zijn in het Skicircus, maar de kaart wordt daar niet verkocht zoals in Kitzbühel en de Zillertal Arena. Over de fusie zegt Hansjörg Kogler woordvoerder van de Tirol Snow Card en directeur van de Bergbahnen Westendorf het volgende.

„Das wurde aber von unseren Mitgliedern abgelehnt“

De leden van de Tirol Snow Card hebben het afgewezen. Maar volgens de Tirol Tageszeitung lopen er nog gespreken. Als we kijken op de webpagina van de Tirol Snow Card is Fieberbunn als plaats al weggehaald. Toch geeft Hansjörg Kogler aan dat hij er vanuit gaat dat Fieberbrunn  nog aangehaakt blijft. Dat houden we de komende tijd in de gaten.

Tirol Snow Card 2017

Meer info zie tt.com

Wordt vervolgt dus.

Summit Travel Zoek en Boek

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×