Fieberbrunn de vraag ontstijgt het aanbod

Fieberbrunn de vraag ontstijgt het aanbod

Het was groot nieuws destijds het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang in het Salzburgerland en het kleinere Fieberbrunn in Tirol zouden samengevoegd worden tot een mega gebied met 270km aan pistes, onder het motto zwei lander eine bahn. Wat dit tot gevolg zou hebben kon niemand bevatten, maar voor Fieberbrunn is dit zeer gunstig uitgepakt. De vraag ontstijgt het aanbod.

Deze winter is nu al de beste winter sinds 10 jaar, en de belangstelling blijft stijgen.

Het toerisme is sinds de fusie in beweging gekomen, dat werd bevestigd afgelopen vrijdag. Er ligt een ontwikkelingsplan klaar inclusief de bijbehorende contracten, het betreft hier de projectontwikkelaar Georgia Hotels uit Berlijn. Het plan is om een luxe 4 sterren hotel met een spa, zwembad en restaurant te bouwen, dit zou komen in de wijk Brunnau. Verdere details zijn nog niet bekend gemaakt.

De beste winter in 10 jaar:

Wel wist men te melden dat dit winterseizoen de beste is in tien jaar, nog nooit eerder waren alle hotels tot en met januari vol geboekt. Er kwamen meer gasten uit Duitsland, Nederland en Oostenrijk, en zelfs 60% meer gasten uit Groot-Brittannië, Scandinavië en Italië. Maar ook de regio Pillerseetal profiteert mee. Met de komst van de TirolS is er een groei van 45% waargenomen, al met al verwacht men een stijging van 8% in het aantal geboekte bedden.

Door de slechte start van het seizoen heeft men het nut van een snelle en effectieve besneeuwingsinstallaties  ingezien, daarom zal ook Fieberbrunn meer gaan investeren in nog meer sneeuwkanonnen.

Bron: Kitzanzeiger.at

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...