Fieberbrunn wordt de Hahneggafdaling heropend?

Fieberbrunn Skicircus 11-02-2023

Fieberbrunn ter illustratie

Fieberbrunn, wordt de Hahneggafdaling heropend? De heropening van deze oude skiroute stuit op bezwaren. De milieuadvocaat zegt hier nee tegen omdat de effecten aanzienlijk zijn.

De heropening van de Hahneggafdaling in Fieberbrunn stuit op bezwaren van de milieuadvocaat en -ombudsman Johannes Kostenzer. De milieuadvocaat heeft bij de administratieve rechtbank een klacht ingediend tegen de goedkeuring van de heropening van de Hahneggafdaling in Fieberbrunn. De bewuste piste is op oude pistekaarten ingetekend als een skiroute en is ook op Google Maps nog te vinden.

Hieronder in de pistekaart van 1996 is de afdaling te vinden onder de Lärchfilzkogelbahn.

Hahneggafdaling Fieberbrunn Pistekaart Fieberbrunn 1996

Grote ingreep

Het doel van de heropening is de aanleg van een lawineveilige verbinding tussen het berg- en het dalstation van de Lärchfilzkogelbahn. Deze liftverbinding zal in de komende jaren vernieuwd  moet worden. Het bezwaar ligt met name bij het ingrijpen in het landschap, deze zijn nodig om de afdaling aan de huidige eisen te voldoen.

Hahneggafdaling Fieberbrunn

Locatie Hahneggafdaling Fieberbrunn

Deze aanpassingen zouden niet in verhouding staan ten opzichte van het heropenen van een zwarte piste van 700 meter. In de plannen staat dat er een gebied van ca. 4,5 hectare moet worden afgegraven en opgevuld. Ook bij de Lärchfilzkogel moet 25.000 kubieke meter grond tot zes meter hoog worden aangevuld. Hiervoor moet er een natuurlijke kam over een lengte van ongeveer 100 meter en tot 13 meter diep moet worden verwijderd. Het grootste deel daarvan moet uit de Hahneggabfahrt komen, ook zal er een bosgebied van ongeveer 5000 m2 worden aangetast.

Kostenzer onderstreept het belang van een florerend skigebied maar spreekt van een onevenredige aantasting van het terrein voor 700 meter piste terwijl het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn al 270 kilometer aan piste telt.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Oostenrijkse Winkel grote banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...