Fietsgroep per helikopter gered

Kitzbühel Resterhohe Skiopening

Het kan voorkomen dat een mountainbiker de piste moet oversteken maar wat deze groep meemaakte was andere koek

Fietsgroep per helikopter gered tijdens het oversteken van de Alpen in Brandberg

De 18 mensen moesten vanwege de sneeuw hun fietsen verder slepen want er viel weinig meer te fietsen. Omdat de omstandigheden niet verbeterden, hebben ze een noodoproep gedaan.

Brandberg, donderdag moest een groep Duitse studenten die op een fietstocht van Beieren naar Italië waren, gered worden door het bergreddingsteam van Mayrhofen. De groep, bestaande uit elf middelbare scholieren, twee leraren en vijf andere volwassenen, vertrok dinsdag vanuit Furth in Beieren. Ze wilde vanuit Zell am Ziller via de Zillergrund en de Heiligen Geistjöchl (2662 m) hun bestemming voor de dag in Prettau in Zuid-Tirol bereiken.

 

Op een hoogte van 2.000 meter boven zeeniveau stuitte de groep op bevroren sneeuw van ongeveer een halve meter diep, waardoor ze hun fietsen moesten sjouwen. Toen de omstandigheden op het hoogste punt van de berg en aan de zuidkant niet verbeterden, annuleerde de groepsleider de tocht en pleegde een noodoproep.

 

Omdat een zelfstandige en veilige afdaling door uitputting niet meer mogelijk was, werden de 18 personen gered door de bemanning van een politiehelikopter. Ze werden ongedeerd afgezet bij de Sulzenalm en veilig naar het dal geëscorteerd door het bergreddingsteam van Mayrhofen.

Rekening voor de groep

De troepen ontvangen een factuur van de bergreddingsdienst van Mayrhofen. Dit zal zo’n 4.000 euro bedragen, vertelt de lokale vestigingsmanager. Dit is normaal, er worden geen uitzonderingen gemaakt omdat het studenten zijn. De fietsen bleven op de berg staan ​​en zouden zaterdag opgehaald moeten worden. Ook hier wordt weer 6 uur aan werk veroorzaakt, waar deze rekening komt te liggen?

Bron: Tiroler Tageszeitung

Banner Zomer Weissee GletscherweltBanner Uttendorf banner Zomer

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Intersport Twinsport banner 1200x700 Zomer 2024

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×