File Hotspots vandaag in Oostenrijk

Autobahn

In Februari alle zaterdagen veel verkeer!

Op dit moment zijn de vakanties in bepaalde bundeslanden in Oostenrijk afgelopen terwijl andere bundeslanden vakantie gaan vieren. Tel daarbij op dat er ook talrijke Duitsers vakantie hebben. Hier zullen ook waarschijnlijk wel wat bundesländer vakantie hebben.

Aan de files vandaag was dit goed te merken. Het is vandaag vooral geduld bewaren, wachten en in de file staan.

Fernpass sneeuwkettingen omdoen

Fernpass. Zo erg op bovenstaande foto was het niet maar dit kan ook voorkomen….

De langste file stond vanochtend op een file hotspot….. de Fernpass. Maar ook op de Inntal Autobahn, de Zillertaller Strasse en de Arlberg Schnellstrasse waren overbelast. Op de Fernpass moest je met 1 uur vertraging rekening houden en de file bij de grensovergang Kufstein begon al bij Wörgl. Ook onze eigen route kwam vast te staan.

Maar ook om het Zillertal weer in te komen heb je wat geduld nodig. Voor de Brettfalltunnel was een lange file en dat zorgde voor lange wachtttijden. Bij de Arlberg Schnellstrasse en dan voornamelijk aan de Vorarlberger-kant was het erg druk. Vele vertragingen waren er ook bij de Brennerautobahn, Reschenpass en de Paznaunerstrasse.

Topfoto winters Munchen

Maar ook in het Salzburgerland was het aanschuiven op de Pinzgauerstrasse tussen Lend en St Johann in Pongau. In Karinthië was het weer erg druk bij de Katschberg en in Steiermark was het rondom Schladming erg druk (30 minuten vertraging) Ook op de kleinere wegen stonden files.

Volgende week begint de 1e Krokus week voor Noord Nederland. Er zullen zeker files gaan ontstaan maar blijf kalm. Je komt altijd op je eindbestemming aan en wensen jullie nu al vast een fijne vakantie toe… en wat het weer gaat worden in de Krokus. Volg daarvoor iedere ochtend om 8 uur het weerbericht voor Oostenrijk.

Zorgen om de sneeuw hoef je je ook niet te maken toch….wat een sneeuw…

Kirchberg 3 meter sneeuwBrixental

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...