Filzmoos start winterseizoen in Nederland

© Filzmoos Tourismus / Angela Jäger

Filzmoos start winterseizoen in Nederland

Filzmoos is de exclusieve samenwerkingspartner van de ski- en winteravonturenhal SnowWorld Amsterdam.

Afgelopen weekend vond de grote winteropening plaats met meer dan 5000 skiliefhebbers uit Nederland. Dit ter gelegenheid dat Filzmoos exclusief partner is van SnowWorld en medeorganisator van de grootste winteropening van Nederland. Daarom vertrokken de verantwoordelijken voor het toerisme in Filzmoos met een 20-koppige delegatie naar Amsterdam.

Dutch Winter Opening

De gasten van de “Dutch Winter Opening” kregen een gevarieerd programma voorgeschoteld. Zo was er een indrukwekkende skishow van de regerend Europees kampioenen formatieskiën Bögei Girlies. Ook was er een traditionele boerenmarkt met Oostenrijkse specialiteiten en lekkernijen uit de provincie Salzburg.

De opening werd muzikaal bijgestaan door liveoptredens van de bekende Arzberg Musi uit Filzmoos en een verloting “Wintermärchen Filzmoos. In de wintersportwinkel “Mount by Duijvestein” was een grote winteruitverkoop en natuurlijk kan men skiën, snowboarden en vele andere attracties.

Peter Donabauer, directeur toerisme van Filzmoos, is blij met de succesvolle samenwerking met SnowWorld Amsterdam: “Al in het vorige winterseizoen mochten we de winteropening in SnowWorld Amsterdam organiseren en ook dit jaar was het weer een prachtig sneeuw- en winterfeest voor alle bezoekers en dus een groot succes voor SnowWorld en voor Filzmoos.”

Remko Klein, directeur van SnowWorld, sprak ook zijn hartelijke dank uit aan de Filzmoos-delegatie: “Met muziek, culinaire hoogstandjes en skidemonstraties brachten jullie het echte Alpengevoel en een enorm verlangen naar een wintervakantie in Filzmoos naar SnowWorld in Amsterdam.”

Filzmoos het ideale skigebied

Filzmoos is het ideale gebied voor beginners, maar ook voor de gevorderde en recreatieve skiërs die op zoek zijn naar een  perfect skigebied te midden van een uniek natuurlandschap. De skiërs zullen zich thuis voelen in Filzmoos en in de regio Ski Amadé.

Het gebied rond Filzmoos staat ook bekend om zijn uitgebreide netwerk van langlaufloipes, skitochten, sneeuwschoen- en winterwandelpaden. Door de ligging op een hoogte van meer dan 1000 meter boven zeeniveau is Filzmoos tot ver in het voorjaar sneeuwzeker. Op slechts tien kilometer van de snelweg is Filzmoos gemakkelijk en snel te bereiken.

Daarnaast behoort het toe tot het inmense Ski Amadé  waarmee je met een skipas toegang hebt tot totaal 760 pistekilometers en 270 liften.

Meer informatie: filzmoos.at

Bron.

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...