FIS Piste regels

 

©Wintersport.nl

Piste regels

FIS Piste regels

FIS Piste regels. We hebben in het verleden nog wel eens een botsing in beeld gebracht maar hoe zit het nu met de pisten regels. We hebben wat op een rijtje gezet. De aanzet tot dit artikel waren ook de vorige artikelen die we hebben geplaatst. Aantal dagen geleden hadden we een artikel met de vraag “wie is er hier fout skiër of snowboarder”  of In de categorie wie is er hier fout maar wat zijn nu de piste regels opgesteld door de FIS. De FIS is de Internationale Ski Federatie die vooral bekend staat om de verschillende ski en snowboard wedstrijden, maar zij hebben ook de regels opgesteld zodat wij op een zo veilig mogelijke manier kunnen genieten van onze wintersport.

Hoewel het meeste begint met het gezonde verstand weten we allemaal dat dat juist er wel eens aan schort, dus regels zijn nodig zeker als de schuldvraag beantwoord moet worden bij een ongeval i.v.m. de verzekering. Je kan strafrechtelijk vervolgt worden als er bij een ongeval blijkt dat je een van deze regels niet hebt opgevolgd.

  1. Rekening houden met anderen: Je moet je zo gedragen op de pistes dat je een ander niet in gevaar brengt of schade toebrengt.
  2. Beheersing uw snelheid en stijl: Iedereen op de piste moet haar of zijn snelheid en stijl aanpassen aan zijn eigen capaciteit, rekening houden met het terrein, sneeuw- en weercondities en de drukte op de pistes.
  3. Kies een veilige spoor: De van achteren komende skiër en/of snowboarder moet zijn spoor zo kiezen dat hij of zij de skiër of snowboarder die hij nadert niet in gevaar brengt, oftewel de skiër en/of snowboarder voor je heeft voorrang en jij bent verantwoordelijk voor het veilig passeren of op afstand blijven.
  4. Inhalen: Inhalen mag zowel links als rechts maar doe dit wel op een dusdanige manier dat je voldoende afstand neemt en dat de ingehaalde skiër of snowboarder geen last van jouw hebben.
  5. Invoegen en na een stop doorgaan: Wil je na een kleine pauze je weg weer voortzetten, of ga je weer op de piste kijk dan eerst goed uit. Zorg ervoor dat het veilig is om de piste weer te betreden.
  6. Stilstaan op smalle plekken: Probeer te voorkomen dat je stil komt te staan op smalle en/of onoverzichtelijke plekken op de piste, gebeurd dit wel door b.v. een val zorg er dan voor dat je zo snel mogelijk je weg weer vrij maakt.
  7. Klimmen en lopen: Lopend de piste omhoog dit dien je altijd via de zijkanten te doen.
  8. Let op de borden en markeringen: Ja ook op de pistes heb je borden en markeringen, iedereen op de piste moet de markeringen en borden in acht nemen.
  9. Hulp verlenen: Elke skiër en/of snowboarder is verplicht hulp te verlenen bij ongelukken.
  10. Legitimatieplicht: Iedereen op de piste moet bij een ongeval zich kunnen legitimeren, of je nu getuige bent, wel of niet betrokken of verantwoordelijk ben.

Als je deze regels in acht neemt en er gebeurd iets dan weet je zeker dat je er alles aan gedaan hebt, immers een ongeval zit in een klein hoekje.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht