Flachau bezoek ook eens dit populaire gebied

Flachau skiwinter

Bezoek ook eens het ontzettend populaire Flachau!

Binnen het assortiment van Summit Travel is Flachau ongelooflijk populair. Flachau is namelijk ontzettend gezellig en geschikt voor een grote variatie aan publiek. Van jong tot oud, van families en vriendengroepen tot groepen van collega’s, in Flachau vind je ze allemaal.

Het skigebied
Omdat de skigebieden van Flachau, Wagrain en AlpenDorf zijn gefuseerd tot Snow Space Salzburg heb je nu 120 km aaneengesloten skipistes. Hierdoor kan men mooie tours maken. Je raakt er letterlijk niet uitgekeken. Het gebied zorgt met haar goede en snelle liften voor beperkte wachtrijen en goede verbindingen. Daarnaast is er een gevarieerd aanbod aan blauwe, rode en zwarte pistes, voor ieder niveau skiër. Ook voor kinderen is dit gebied uitermate geschikt. Naast de kindvriendelijke liften (met veiligheidsbeugel), zijn er ook veel Nederlandstalige skileraren te vinden. Rondom Flachau zelf vind je dan ook meerdere oefenweides en kinderlanden.

Flachau eten en drinken

De (après-) skihutten
In Snow Space Salzburg vind je ruim 60 verschillende ski hutten verdeeld over het gebied. Veel van deze hutten zijn direct aan de piste gelegen. Halverwege de Space Jet 2 vind je bijvoorbeeld Lisa Alm. Hier kan je enorm genieten van lekkere Oostenrijkse gerechten, maar je kan er ook gezellig après clubben. Bij de 8er Jet Bergstation vind je de Ansitz/Otzi-Schirmbar, waar je in de zon kunt genieten. Besluit je toch verder af te dalen, dan kan je aan de Herman Maier piste heerlijke gerechten eten bij restaurant Zum Holzwurm. Dit restaurant ligt vlakbij het dalstation van Starjet 1 en is via de winterwandelweg ook makkelijk te voet te bereiken.

Ook hebben ze in dit gebied culinaire skiroutes zoals bijvoorbeeld “In the track of the locals”. Wanneer je deelneemt aan deze skiroute dan kom je bijvoorbeeld langs Krapfenalm, Almstadl, Hachaualm, Kogelalm en Wagrainerhaus. Waarschijnlijk heb je na het nuttigen van al die lekkere lokale specialiteiten je ski’s niet meer nodig, maar kun je rollend naar beneden…

Wanneer je nog niet rollend naar beneden komt van het eten kan je natuurlijk altijd nog een drankje doen in een van de vele après-skihutten. Om 16.00 uur gaat de sirene af, wat betekent: Tijd om te après-skiën! The place to be is de Hofstadl, maar uiteraard zijn er nog veel meer plekken waar je kan après-skiën. In Flachau is het publiek vaak iets ouder dan in plaatsen als Gerlos en Westendorf. In dit gebied kan je alle kanten op wat betreft het soort après-ski en daarom zeker aan te raden voor verschillende soorten groepen.

De reis
Als kers op de taart is Flachau ook gemakkelijk aan te reizen. Het is ongeveer 1.000 kilometer rijden vanuit Nederland, maar gezien de ligging aan de A10/E55 rijd je er comfortabel over de snelweg naartoe. Ook kan je vliegen op Salzburg en vanaf daar een transfer nemen naar Flachau. Summit Travel helpt je graag met het boeken van je vlucht en transfer. Binnen een mum van tijd sta je op te piste.

Flachau

Flachau

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...