Fleckalmbahn in Kirchberg draait vandaag laatste rondjes

Kirchberg Kitzbühel Fleckalmbahn

Zondag 31 maart 2019 hebben we nog een rondje gemaakt door het FANtastische skigebied van Kitzbühel. Natuurlijk waren we deze dag ook in Kirchberg geweest om afscheid te nemen van een legendarische lift, de Fleckalmbahn. Op zondag 14 april 2019 gaat deze legendarische lift zijn laatste rondjes draaien alvorens en direct vanaf morgen de “sloopkogel” er tegen aan komt. De werkzaamheden zouden direct op maandag gaan beginnen.

Kitzbühel Kirchberg fleckalmbahntracé

Jaren heeft  het geduurd voordat alle vergunningen rond waren en ook dat de boeren op 1 lijn zaten. De besprekingen met de grondbezitters dat heeft jaren geduurd en heeft er ook voor gezorgd dat er ééntje zo dwars lag dat het trace zelfs gewijzigd moest worden. Maar dit tracé is ook beter en ligt ook iets in de luwte (wind was nog wel eens een spelbreker)

Al meer dan 2 jaar geleden zijn de gondels al verkocht aan particulieren…die moesten vervolgens nog even geduld hebben omdat nog niet alles rond was. Hopelijk kan een ieder komende zomer zijn gondel afhalen.

Kirchberg Kitzbühel Fleckalmbahn

Inmiddels wilden heel veel mensen een gondel hebben. Er werd zelfs een 2e reservelijst aangelegd en afgelopen jaar kwam zelf naar buiten dat de gondels verkocht waren aan particulieren en dat niemand meer kon intekenen. We zijn wel erg benieuwd waar deze gondels in bv Nederland of België komen te staan. Bij wie in zijn achtertuin. We horen het graag.

De opening van de nieuwe Fleckalmbahn staat op het programma voor 14 december 2019 (we vrezen dat we daar ook wel weer bij zullen zijn)

Twee weken geleden maakten we nog een afscheid video van deze lift die maar liefst 35 jaar dienst heeft gedaan.

Maar de Fleckalmbahn kan dan wel gesloten zijn vanaf morgen. In het skigebied van Kitzbühel blijft men gewoon open. Ook met de Pasen is men geopend en in principe draait het seizoen gewoon door richting eind april.

Kirchberg Kitzbühel Fleckalmbahn

Kirchberg Kitzbühel Fleckalmbahn

Kirchberg Kitzbühel Fleckalmbahn

Instagram Banner

Summit Travel

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht