Fleckalmbahn Foto Update Kirchberg

Kitzbühel Kirchberg fleckalmbahntracé

Fleckalmbahn, hoe zou het toch zijn met de nieuwe Fleckalmbahn in Kirchberg in Tirol. Die vraag werd voor ons al heel snel beantwoord. We kregen namelijk weer een foto update binnen van de firma Kogler,

Fleckalmbahn Kirchberg

De werkzaamheden beginnen zeker wat vorm te tonen zowel aan het berg- als het dalstation. Voor het dalstation geldt dat deze op de oude plek wordt neergezet. Het trace loop net even anders waardoor het bergstation tegen het bergstation van de Ochsalm wordt aangebouwd. Dit heeft ook zo’n zijn voordelen. Grote voordeel is de wind die toch altijd wel wat parten heeft gespeeld bij de oude baan. Waar de oude baan er soms wel eens uitlag vanwege teveel wind is de verwachting dat dit bij de nieuwe lift minder gaat voorkomen.

Fleckalmbahn Kirchberg

Op 14 december 2019 is nog steeds de planning dat de nieuwe lift in bedrijf zal worden genomen. Wij hebben deze datum ook al omcirkeld om daarbij aanwezig te zijn en jullie?

We hebben ook nog een video van de zeer bekende liftpalen bij het bergstation. Deze zijn uiteindelijk naar beneden gevallen en daar hebben we nog beelden van.

De Nieuwe Fleckalmbahn

  • 15 april zijn de werkzaamheden gestart
  • 8 maanden bouwwerkzaamheden
  • 14 december 2019 opening lift
  • Eerste 10 persoonsgondel die tot 7 meter per seconde gaat.

Met de bouw van de Fleckalmbahn wordt ook meteen de allergrootste investering gedaan in de geschiedenis van de Bergbahn AG Kitzbühel. 27.5 miljoen euro wordt er geïnvesteerd (in 1 lift). Overigens is de laatste 10 jaar in dit mooie gebied 220 miljoen euro uitgegeven aan tal van verbeteringen.

Uiteindelijke zou het er zoals hieronder uit moeten gaan zien.

Kitzbühel Kirchberg Fleckalmbahn Dalstation

Kitzbühel Kirchberg Fleckalmbahn Bergstation

Kogler banner

Summit Travel Grote Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht