Flink stuk warmer

Flink stuk warmer

Het is de laatste dagen opnieuw tegenvallend zomerweer in Oostenrijk. Zo overheerst vaak bewolking en valt van tijd tot tijd regen bij lage temperaturen. Gisterochtend viel er zelfs tot 1700 meter sneeuw. Maar warmere weer is onderweg.

Vandaag volgt langzaam aan al iets beter weer. Tijdens de ochtend is er veel bewolking en kan overal wat regen of buiige regen vallen. In de loop van de dag trekken deze buien meer en meer oostwaarts. Hierdoor verloopt de middag een stuk droger in Vorarlberg en later ook Tirol. Ook in Karinthië gaan de droge perioden overheersen, elders blijven nog enkele buien vallen. Daarbij breekt soms de zon door en het wordt 15 tot 21 graden, daarmee is het al warmer dan de voorgaande dagen.

Morgen volgt een droge dag in geheel Oostenrijk. De ochtend verloopt vrij zonnig, maar in de middag komen ook stapelwolken en wolkenvelden voor. Zeker in het westen kan de zon het soms wat moeilijk krijgen. Daarbij waait een zwakke tot matige zuidwestenwind en wordt het warmer; 21 tot 24 graden.

Zaterdag loopt het kwik weer naar zomerse waarden op, zo wordt het 24 tot 27 graden. Maar tijdens de middag volgen ook regen- en onweersbuien in het westen. Ook de dagen daarna blijft het warmer, maar dagelijks is een regen- of onweersbui mogelijk.

Jeroen Elferink

Bergtraum Westendorf logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Mesnerwirt Westendorf

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×