Flink warm en soms een stevige onweersbui

Volle terrasjes, maar een onweersbui blijft mogelijk

Flink warm en soms een stevige onweersbui

De stroming is de komende dagen zuidwestelijk en hierdoor loopt het kwik flink op, zomerse temperaturen van 25 graden of meer zijn de komende dagen vrij normaal. Maar de lucht is wel onstabiel, zeker tijdens de middag of avond is een stevige onweersbui mogelijk.

Vandaag is daar een perfect voorbeeld van. Tijdens de ochtend is er veel zon, al komen in Tirol en Salzburg ook wolkenvelden voor. Hier is een lokale bui of pruttelbui goed mogelijk. Maar ook hier wordt het snel droog en breekt de zon door. Vanmiddag ontstaan stapelwolken en vanaf de hoofdkam zuidwaarts kunnen enkele stevige onweersbuien ontstaan. Zeker in Karinthië is flink wat regen mogelijk. Elders is het nog droog met zon en zomers warm; 24 tot 28 graden.

Vanavond trekt een gebied met geclusterde regen- en onweersbuien via Vorarlberg richting Tirol en Salzburg. Hier zijn onweer, hagel en windstoten mogelijk. In de nacht wordt het overal droog.

Morgen begint opnieuw zonnig en droog, maar in het westen raakt het snel bewolkt. Tijdens de middag trekken stevige regen- en onweersbuien over Vorarlberg, Tirol en Salzburg. Lokaal is noodweer mogelijk. Elders blijft het nog even droog en het kwik loopt op nar 24 tot 27 graden. Tijdens de avond zijn overal regen- en onweersbuien mogelijk.

Zondag lijkt sterk op het weerbeeld van vrijdag, na een zonnige ochtend is weer een enkele onweersbui mogelijk. Maar op veruit de meeste plaatsen blijft het tot de avond droog. Tijdens de avond zijn zware regenbuien mogelijk, waarbij kans op wateroverlast bestaat.

Maandag volgt een koelere en wisselvallige dag, waarbij buien vallen en het kwik veelal met 15 tot 20 graden ineens koel is. Maar na dinsdag loopt het kwik weer op, juni verloopt na dinsdag dus weer aanhoudend warm. Wel blijft de onweerskans bestaan.

Jeroen Elferink

Bergtraum Westendorf logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Mesnerwirt Westendorf

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×