Komende dagen flink warmer

Vanmorgen kan er tot 1200 meter nog sneeuw vallen!

Komende dagen flink warmer

Momenteel is het aan de koele kant in Oostenrijk, maar er is gelukkig goed nieuws. De komende dagen wordt het namelijk flink warmer. Zo komt de 20 graden grens morgen alweer inzicht en kan het vrijdag lokaal 25 graden worden!

Buienverwachting rond het middaguur

Deze ochtend is het nog koud en fris. Afgelopen nacht passeerde een koufront en momenteel trekken nog enkele buien over het land. Daarbij ligt de sneeuwgrens tussen de 1400 en 1200 meter, kortom in de bergen is het her en der een beetje winters. Later deze ochtend trekken de buien weg en is het overal droog. Vanmiddag wisselen brede wolkenvelden en enkele zonnige momenten elkaar af. De vorstgrens stijgt en komt boven de 2000 meter uit, met redelijk wat zon kan het in Tirol en Vorarlberg al 15 tot 18 graden worden. Elders is het vrij koud en nog fris met temperaturen rond of iets boven de 10 graden.

Vanavond en komende nacht klaart het breed op, in enkele dalen kan wat mist of nevel ontstaan. Het koelt af naar waarden soms net boven of rond nul.


Morgen is er in de westhelft veel ruimte voor de zon. Het wordt hier al flink warmer dan de voorgaande dagen met maxima tussen de 18 en 22 graden. Richting het oosten komen meer wolkenvelden voor, het blijft droog maar met maximaal 16 graden is het een stukje frisser. Gelukkig staat er niet al teveel wind.

Vrijdag wordt het flink warmer, op uitgebreide schaal zien we maximumtemperaturen van meer dan 20 graden. Lokaal zou het in Tirol wel eens 25 graden kunnen worden. Kortom voor eind april een op en top zomerdag voor het gevoel. Alleen echt in het uiterste oosten valt het wat tegen, maar ook hier is het aangenaam weer.

Het weekend verloopt weer iets koeler en toenemend wisselvallig. Vooralsnog is er geen zicht op een lange stabiele mooi weer periode.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Cityhouse Flipside Groot Banner

Grittlmühle grote afsluitbanner

Mesnerwirt Westendorf

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...