Flink wisselvallig met regen en sneeuwval

Het beeld in de dalen is vaak niet fraai nu

Flink wisselvallig met regen en sneeuwval

Na een prachtige zondag is het deze maandag weer totaal ander weer. Zo is er veel bewolking aanwezig en valt vooral deze ochtend regen of sneeuw in de bergen. Ook de komende tijd blijft het weerbeeld flink wisselvallig.

Vanmorgen is het bewolkt en vooral en ten noorden van de hoofdkam valt regen en sneeuwval. De sneeuwvalgrens ligt daarbij tussen 1300 en 1600 meter, hierboven valt sneeuw en daaronder regen. Kortom in de dalen is het weerbeeld tegenvallend, maar op de berg is het verse sneeuw. Veelal valt 5 tot hooguit 10 centimeter verse sneeuw bij een stevige noordwestenwind. Tijdens de middag wordt het overal enige tijd droger en kan de zon soms heel kort doorbreken. Daarbij loopt het kwik in de dalen op naar 6 tot 13 graden, op 1500 meter is het rond nul.


Vanavond wordt de bewolking opnieuw dikker en volgen enkele stevige buien. De aangevoerde lucht is kouder en de sneeuwvalgrens zakt geleidelijk naar 1100 meter. Ook de nacht verloopt wisselvallig.

Ook morgenochtend is het veelal bewolkt met regen en sneeuwval. De sneeuwvalgrens pendelt rondom 1100 meter. In de loop van de dag wordt het droger m.u.v. het gebied tussen Innsbruck en Linz, hier blijven buien vallen tot ver op de middag. Maar er staat minder wind dan vandaag en ook is het veelal enkele graden frisser dan vandaag.

Woensdag zorgt een uitloper van hogedruk voor stabieler en rustiger weer. Tijdens de ochtend kan de zon nog fraai doorbreken, maar de middag verloopt toch deels bewolkt. Het blijft droog en het is nog altijd erg zacht voor de tijd van het jaar. Zo zijn er weer pappige pistes tijdens de middag.

Donderdag staat er een stevige föhn, zo stevig dat het bewolkt blijft. Het kan weer lenteachtig warm worden. Donderdagavond volgt regen en sneeuwval.

Vrijdagochtend zorgt een stevige storing voor flink wat sneeuwval. Daarbij zakt de sneeuwvalgrens tot in de meeste dalen. Kortom het wordt weer wit! Voor exacte hoeveelheden is het helaas nog te vroeg, maar in sommige berekeningen gaat het regionaal om een dik pak. Tijdens de middag wordt het droger en kunnen mooie winterse plaatjes geschoten worden.

Het weekend brengt aanhoudend wisselvallig en turbulent weer. Mogelijk krijgen we te maken met winterstormen.

Jeroen Elferink

Wijnen Astrid & Thérèsa

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Turner Logo 2023 wit

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...