Flinke afkoeling en sneeuwbuien


Flinke afkoeling en sneeuwbuien

Vandaag volgt de lang verwachte afkoeling in Oostenrijk, een koufront trekt over Oostenrijk. In de koudere lucht krijgen we ook nog eens te maken met sneeuwbuien. En waarschijnlijk is het koudere weer geen eendagsvlieg…

Vanmorgen ligt een koufront net ten noorden van Oostenrijk klaar. Het is op veel plaatsen al bewolkt maar nog wel overwegend droog. Alleen in Tirol en Vorarlberg valt al regen, deze regen breidt in de loop van de ochtend al snel uit. Vanmiddag is het op veel plaatsen regenachtig, in het zuiden en oosten ontstaan ook onweersbuien. Tot die tijd kan het kwik in deze regio nog oplopen naar 23 tot 27 graden. Maar na de intrede van buien koelt het al snel af.

Morgen is het regenachtig en bewolkt in het zuiden van Oostenrijk, hier kan ook al sneeuw vallen tot 1000 meter. In het noorden zijn er ook langere droge perioden met soms kort de zon, maar al snel volgen vanaf de tweede middaghelft vanuit Duitsland nieuwe buien. De sneeuwvalgrens ligt tussen 1000 meter met intensieve neerslag en 1400 meter bij buien. In de lagere dalen wordt het maximaal 6 tot 10 graden boven nul.

Woensdag en donderdag maakt de winter echt weer zijn intrede, het is bijzonder koud voor de tijd van het jaar. Zo vallen er flinke sneeuwbuien, waarbij de sneeuwvalgrens wegzakt tot in de dalen. Echter worden geen grote sneeuwhoeveelheden verwacht, toch is het geregeld wit.

Ook vrijdag en de dagen daarna blijft het flink koud, de noordstroming blijft vastgeroest. Mogelijk volgt vrijdag wel een dik pak sneeuw tot in de dalen.

Jeroen Elferink

Banner Chalet.nl FANtastischoostenrijk.nl-1250x800-px

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×