Flinke buien vandaag en morgen

Flinke buien vandaag en morgen

Na een aantal zonnige en flink warme dagen, volgen vandaag en morgen enkele flinke buien. Ook wordt het een fractie koeler. Maar van een langere weersverslechtering kunnen we nog niet spreken, donderdag keert het warmere en zonnige weer terug.

Vanmorgen borrelt het al flink in Tirol en het Salzburgerland. Vanuit Duitsland trekken enkele lokale maar flinke buien Oostenrijk binnen. Tijdens deze buien is al kans op wateroverlast en onweer, als ook windstoten. Elders start de dag nog droog met veel ruimte voor de zon. Maar al snel ontstaan overal stapelwolken en volgen in heel Oostenrijk flinke buien. Het kan soms even goed doorplenzen of hagelen. Ook zijn onweer en zware windstoten mogelijk. Tussen de buien is het veelal zwoel warm, het wordt nog 22 tot 26 graden.

Vanavond gaan de buien meer en meer over in frontale regengebieden. Het wordt dus niet helemaal droog. Ook de nacht brengt veelal nattig weer.

Tijdens buien valt er soms aardig wat regenwater vandaag en morgen

Morgen blijft de bewolking hardnekkig en vallen er verspreid over de dag regenbuien. Wel zullen er minder flinke buien voorkomen dan vandaag, puur omdat de lucht minder warm wordt. Maar met maximaal 19 tot 22 graden is het tussen de buien door absoluut niet koud.

Donderdag zijn nog een paar laatste buien mogelijk, maar breekt steeds vaker de zon door. Zo wordt het ook weer warmer met maximaal 25 graden of iets meer. Vrijdag en het Pinksterweekend verlopen zonovergoten. Het wordt overal zomers warm, maar geheel droog blijft het niet. Zo zijn enkele onweersbuien in de loop van de dag niet uitgesloten.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Interhome Banner 1250x700

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×