Flinke kou opkomst

Flinke kou opkomst

Een prachtig einde van de dag gisteren in Leogang. De winter is weer een beetje terug, tenminste in de bergen. In de meeste dalen is het anders want daar ligt de temperatuur nog wel boven nul. Daar viel ook regen.

Ook vandaag is het in de bergen winters met temperaturen onder nul. Het is daarbij licht wisselvallig met enkele buien en een sneeuwgrens rond de 1000 meter. Nog steeds valt de neerslag dus in vloeibare vorm in de meeste dalen. Op 1500 meter vriest het 2 of 3 graden.

Flinke koude lucht ligt in Duitsland klaar morgen

Morgen volgt een zwak koufront vanuit het noorden met daarachter flink koude lucht. Het is een heuse winterinval met echt flink koude lucht. Maar morgen merken we daar eerst nog vrij weinig van. De lucht is nog wat aan de milde kant en tot 1200 meter valt soms een beetje lichte sneeuw. Tijdens de avond volgt dan het koufront met sneeuwvlokken tot in de laagste dalen. Helaas zal het echt om vlokken gaan met vrijwel nergens accumulatie.

Donderdag bereikt dezelfde koude lucht van Nederland ook Oostenrijk. Het kwik schiet letterlijk onderuit. Op 1500 meter is het nog maar -13 tot -15 overdag en in de dalen vriest het stevig de hele dag. Daarbij overheerst de bewolking en staat er in de bergen een dikke windkracht 8 waardoor het nog eens 10 graden kouder aanvoelt.

Vrijdag breekt de zon weer door en is het aanhoudend koud. Heerlijk winterweer dus! Ook de dagen daarna blijft het koud en mooi winterweer in Oostenrijk.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht