Flinke regen- en onweersbuien

Flinke regen- en onweersbuien trekken vandaag over Oostenrijk

Flinke regen- en onweersbuien

Vandaag zal het kwik opnieuw snel stijgen, wat leidt tot zomerse tot lokaal tropische temperaturen in Oostenrijk. Echter, later op de dag zal een koufront het westelijke deel van Oostenrijk bereiken, waardoor flinke regen- en onweersbuien mogelijk zijn.


In de ochtend zal de zon overal nog geruime tijd schijnen, maar in het westen begint de bewolking al toe te nemen. Later deze ochtend zullen de eerste regenbuien Vorarlberg en delen van West-Tirol aandoen. Daarbij is de kans op onweer nog klein. In de loop van de middag zal dit neerslaggebied zich oostwaarts uitbreiden. Vooral in het Salzburgerland en Oberösterreich zijn er flinke onweersbuien mogelijk. Deze kunnen gepaard gaan met hagel en windstoten tot wel 100 km/u. De temperatuur zal voorafgaand aan deze buien stijgen tot maximaal 24 tot lokaal 30 graden, maar na de buien zal het 10 tot 15 graden koeler zijn. Tegen de avond heeft vrijwel heel Oostenrijk wel regen of buien gehad.

Morgen staat ons een wisselvallige septemberdag te wachten. Onder invloed van een westenwind zullen wolkenvelden, regenbuien en af en toe kortstondige zonnige momenten elkaar afwisselen. Vooral tijdens de ochtend kunnen we een stevige westenwind verwachten in de bergen, maar gedurende de middag zal de wind geleidelijk afnemen. De temperatuur stijgt naar 20 tot 25 graden, wat nog steeds vrij warm is voor deze tijd van het jaar.

Op woensdag en donderdag kunnen we daarentegen genieten van twee prachtige nazomerdagen. Een uitloper van een hogedrukgebied zorgt voor zonnig en rustig weer. Bovendien zal de temperatuur weer aanzienlijk stijgen, met maxima die schommelen tussen de 24 en 27 graden.

Vanaf vrijdag staat ons een periode van wisselvalligheid en koelte te wachten. Bovendien zal de sneeuwgrens geleidelijk dalen, waardoor sneeuwval tot onder de 2000 meter mogelijk is gedurende het weekend.

Jeroen Elferink

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...