Flinke sneeuwbuien en kaiserwetter opkomst

Na het dynamische weer van gisteren, met storm, sneeuwbuien en onweer is het vandaag nog niet perse rustiger weer. In een noordelijke stroming worden nog altijd enkele pittige sneeuwbuien aangevoerd. Ook valt er op veel plaatsen een dik pak sneeuw.

Vandaag zien we de zwaarste buien vooral deze ochtend vallen. Zwaartepunt ligt vooral in Tirol en Salzburg. Tijdens buien is er ook vandaag weer kans op blizzard taferelen met vooral slechte zichten en windstoten tot net iets over de 100 km/u. De meeste sneeuw valt in het eerder genoemde gebied. Aan de zuidkant blijft het vandaag juist droog met ook wat ruimte voor de zon. Verder is het in heel Oostenrijk koud, op 1500 meter ligt de temperatuur rond de -9 of -10 graden!

In de rode gebieden valt vandaag nog een centimeter of 15 tot 25 bij, daarmee komt het totaal in de meeste gebieden uit op 20 tot 50 centimeter verse sneeuw. Meer valt er natuurlijk op de bekende plekken zoals de Dachstein, Arlgebergte en rondom de Grossvenediger. Lokaal is hier een meter in totaal (met gisteren er dus bij) mogelijk.

Vanmiddag worden de sneeuwbuien langzaam minder actief en zijn er ook langere droge perioden. Vanavond is het dan op de meeste plaatsen overwegend droog en volgen vanuit Duitsland brede opklaringen.

De nacht verloopt dan steenkoud met op uitgebreide schaal strenge vorst. Eindelijk echt winterweer zoals het hoort te zijn.


Morgen komen we onder invloed te liggen van een sterk hogedrukgebied. De ochtend begint nog koud met strenge vorst maar de middag verloopt aangenaam. Het wordt prachtig kaiserwetter.


Ook vrijdag en zaterdag is er veel ruimte voor de zon. Samen met verse poedersneeuw en weinig wind is dat natuurlijk top. Genieten!

Vanaf zondag neemt de onzekerheid mondjesmaat toe. In grove lijnen lijkt zondag een overgangsdag te worden naar opnieuw een wisselvalliger weerbeeld. Na het weekend lijkt er regelmatig veel wind te staan met geregeld perioden met sneeuw of regen. De sneeuwgrens pendelt werkelijk alle kanten op. Mogelijk dat we nog een stormscenario krijgen zoals storm Kyrill in 2007.

Jeroen Elferink
Ons weerstation in Brixen im Thale (800m) live!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Colada Sport2000 banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht