Flinke sneeuwval onderweg naar West-Oostenrijk!


Flinke sneeuwval onderweg naar West-Oostenrijk!

Ook gisteren leek het wel lente in Oostenrijk, met geregeld veel zon steeg het kwik naar hoge waarden voor begin maart. Maar vandaag is de hemel zomaar bewolkt en verspreid valt wat lichte neerslag. De neerslag vormt een overgang naar tijdelijk koeler weer. Zo wordt er morgen flinke sneeuwval in vooral het westen van Oostenrijk verwacht.

Vandaag heeft de bewolking de overhand en verspreid over Oostenrijk valt soms wat lichte regen. De sneeuwvalgrens ligt tussen 1400 en 1700 meter, maar daalt in Vorarlberg tegen de avond. Tijdens droge momenten kan de zon nog kort doorbreken, de grootste kans hierop vooral ten zuiden van de hoofdkam. Al met al is het dus een wat tegenvallende dag. Het wordt maximaal 8 tot 14 graden.

In de loop van de avond en nacht volgt intensievere neerslag in het westen van Oostenrijk. Ten westen van Innsbruck kan de sneeuwvalgrens zakken tot in de dalen.


Morgen sneeuwt het tot in de dalen van Vorarlberg en West-Tirol. Hier kan tot 20 tot lokaal 30 centimeter verse sneeuw vallen. Verder oostwaarts stijgt de sneeuwvalgrens geleidelijk, om in het oosten uit te komen rond 1600 meter. Grote verschillen dus morgen binnen Oostenrijk! Er zijn dus regio’s waar de winter volledig terug is, maar ook gebieden waar het de halve dag regent tot hoger in het skigebied.

De winterse speldenprik is van korte duur, donderdag draait de wind alweer naar het zuiden. Opnieuw volgt zacht en zonnig lenteweer…

Jeroen Elferink

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×