Vandaag flinke sneeuwval in Oostenrijk

Flinke sneeuwval vandaag in de Oostenrijkse Alpen

Vandaag flinke sneeuwval in Oostenrijk
Gisterochtend viel er in sommige delen van Oostenrijk al sneeuw tot in de dalen. Een lokale wintereinbruch! Maar vandaag wordt het in heel Oostenrijk winters, gedurende de dag krijgt vrijwel heel het land te maken met flinke sneeuwval tot in de (meeste) dalen!

Vanmorgen ligt er op de weerkaarten een actief lagedrukgebied boven Noord Italië. Hier aangekoppeld zit een actief front met flinke sneeuwval die juist over Oostenrijk trekt. Deze ochtend sneeuwt het vooral in Vorarlberg en Tirol, hier ligt de sneeuwgrens rond de 500 meter. In de loop van de dag verplaatst de flinke sneeuwval in de richting van het Salzburgerland en Karinthië. Aan de zuidkant ligt de sneeuwgrens echter wel een stuk hoger, hier valt de sneeuw pas vanaf 900 meter. Pas aan het einde van de dag begint het voorzichtig droger te worden in het westen van het land.

In totaal valt er vanaf de 1000 meter vandaag vrijwel overal 20 tot 40 centimeter sneeuw. Regionaal is er meer sneeuw mogelijk, zoals op de hoogste toppen in Karinthië. Kortom een mooie basis voor een goed wintersportseizoen!

Morgenochtend bereiken opklaringen het westen terwijl het in het oosten nog een beetje kan nasneeuwen. Maar morgenmiddag is het overal droog en krijgt de zon regelmatig voldoende ruimte. De westenwind voert iets mildere lucht aan en de vorstgrens stijgt gedurende de dag naar 1500 meter.

Morgenavond bereikt een volgend front de Oostenrijkse Alpen. Maar tot nieuwe flinke sneeuwval komt het niet, op de meeste plaatsen sneeuwt het gewoon enige tijd tot een hoogte van 1000 meter. Hieronder kan er ook regen bij zitten.

Donderdag is het front alweer doorgetrokken, hierna volgen enkele rustige dagen. Soms valt er wat sneeuw maar nog vaker is het droog met de zon erbij. Daarbij is het vaak rond nul graden in de dalen en op hoogte onder nul.

Jeroen Elferink-Ruijsch

PS Gisteren namen we onderstaande beelden op in het Brixental, vandaag zal het er vast ook zo eraan toegaan.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Banner Wens Chalets BV (900 x 600 px)

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...