Föhn nog op zondag en erg wisselvallig

Wipptall overstroming

Föhn nog op zondag en erg wisselvallig

Gisteren kwam een behoorlijke föhnstorm te staan in Oostenrijk. Deze was niet zo erg als in Zuid Frankrijk en Noord Italië maar toch is er zeker wel wat schade ontstaan. Heel veel brandweerkorpsen zijn ook ingezet. Deze hadden de opdracht om bomen te ruimen die over de verschillende wegen lagen. Maar ook moesten kelders leeg worden gepompt want er is ook het nodige aan water naar beneden gekomen.

In het zuiden van Burgenland hield de storm op zaterdagavond ook de brandweer scherp. Volgens de alarmcentrale van de staatsbrandweer (LFAZ) werden aanvankelijk de districten Oberwart en Güssing getroffen. Ook hier waren de problemen van ondergelopen kelders en geblokkeerde wegen tot daken die ook behoorlijk schade hadden opgelopen. Ruim 200 brandweerlieden van meer dan 20 brandweerkorpsen met ongeveer 40 voertuigen waren uitgerukt.

In Tirol kwamen er zaterdagavond na de föhnstorm zware regenbuien opzetten die talloze kleine overstromingen veroorzaakte. In Gschnitz stroomde de plaatselijke beek over zijn oevers, en ook in Stubai liepen beken over. In de  avond hield het langzaam op met regenen. In vele rivieren was het echt hoogwater.

Hohe Tauern weer 4 oktober 2020

Maar hoe gaat het weer er verder uitzien?

De föhn is nog actief maar zo extreem als zaterdag wordt het niet. In het hooggebergte staat er nog zeker een stormachtige wind, uit het zuiden. De zon krijgen we ook weer te zien. De meeste zon zal zich laten zien in het in het noorden en oosten maar ook in Steiermark. Van Vorarlberg tot Karinthië blijft het echter bewolkt en kan het hier wat regenen. De maximum  temperaturen liggen tussen de 14 en 23 graden. In het zuidwesten is het ’t kouds met maar 12 graden. Op een hoogte van 2000 meter is het in de middag  3 tot 7 graden.

Maandag, het wordt een zeer wisselvallige dag, in de berggebieden moet er rekening gehouden worden met regen. In het oosten en zuidoosten zou je moeten zitten om de zon nog te zien. Maar in de middag komt er wel in het oosten en zuiden een krachtige föhnwind te staan. De maximum temperaturen liggen tussen de 13 en 22 graden, het wordt het warmst in Niederösterreich en het noorden van het Burgenland. Op 2000 meter is het rond de 2 á 3 graden.

Morgenochtend kijken we weer verder.

PS in het Inntal was goed te horen dat daar ook een aardig windje stond.

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en binnenkort zijn deze te bestellen. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Binnenkort vertellen hoe je deze buffys kunt bestellen.

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...