Föhnig en mild, zondag regen, sneeuwvalgrens?

Föhnig en mild, zondag regen, sneeuwvalgrens?

ZATERDAG:

Een omvangrijk neerslag gebied drukt tegen de zuidelijke Alpen aan. Daardoor kan het aan de noordkant van de Alpen föhnig zijn. In Karinthië en zuidelijke Steiermark valt er boven de 1400 meter sneeuw. Op de hoofdkam komt een stormachtige zuidelijke wind te staan met zware windstoten. De temperaturen stijgen aan de noordkant richting de +°15c en in föhndalen ten noorden van de hoofdkam nog hoger. Daarbij komt de zon zo nu en dan tevoorschijn maar er zijn ook wolken. Tegen de avond breidt het neerslag uit richting het noorden en verdwijnt de föhn.

ZONDAG:

Dit wordt een dag om snel te vergeten. Houd rekening met veel neerslag. De SVG ligt in eerste instantie boven de 1500 meter maar daalt in de loop van de dag ten noorden van de hoofdkam richting 1200 meter. Ik heb er echter een hard hoofd in of de SVG zo ver daalt. Er is heel veel warmte in de atmosfeer aanwezig namelijk en die is niet 1-2-3 uitgegumd. De wind is westelijk maar niet meer zo hard als op zaterdag. Niet echt een leuk begin van de 1e krokusweek.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Na de neerslag van zondag daalt de temperatuur langzaam. Maandag wordt de koelste dag van de week met een wolkenveld zo hier en daar maar het blijft wel zo goed als droog.  Een eventuele sneeuwbui valt boven de 1000 meter. Op dinsdag loopt de temperatuur weer op en komt de zon ook weer tevoorschijn. De rest van de week verloopt droog en zacht.

Fijn weekend!

Ronaldo

Twinsport WaxenSlijpen Fantastisch-Oostenrijk Banner 1200x700

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Wijnen Astrid & Thérèsa

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...