Föhnstorm met windstoten mogelijk tot 150 km per uur!

Föhnstorm met windstoten mogelijk tot 150 km per uur! 

Vrijdag, een sterke zuidföhn is zich aan het opbouwen. Ook is het mild komt de zon tevoorschijn maar ook is het regenachtig in het zuidwesten. Het grootste deel van Oostenrijk is droog en de zon en wolken wisselen elkaar af. In het oosten kan mist langer blijven hangen. Dikke wolken klappen tegen de hoofdkam aan van de Tiroolse Alpen, Murtal OberKärnten, hier kan het ook gaan regenen.

Het gaat ook behoorlijk waaien. Wind komt uit zuidoost en draait naar zuidwest. Dit zal voornamelijk het geval zijn in het westen en de noordelijke en oostelijke uitlopers van de Alpen. In de dalen kunnen windsnelheden voorkomen tussen de 60 en 80 km per uur. In delen van het hooggebergte verwachten we zware storm (windstoten). Tegen de avond wordt het erg stormachtig in enkele van de Föhndalen in Tirol en Salzburg. Meestal kan het dan gigantisch waaien op de Patscherkofel bij Innsbruck. De temperaturen lopen doorgaans op van 18 tot 25 graden, in het zuidwesten is het aanzienlijk koeler. Op 2000 meter wordt het 6 tot 11 graden.

De nacht naar zaterdag FÖHNSTORM!

De zuidenwind blijft aantrekken in sommige dalen van Tirol, Vorarlberg, Salzburg, Ober-Kärnten en Ober Steiermark zijn er windstoten van 70 tot 110 km per uur. Op de bergen zijn windstoten mogelijk tot 150 km per uur mogelijk.

Zaterdag, sterke tot stormachtige zuidelijke föhn en grote temperatuurverschillen. In het westen en zuiden overdag soms zware regenbuien en onweersbuien. Daarentegen is het droog van Linz richting  Eisenstadt, ook wordt het droog in de middag in Vorarlberg en Noord-Tirol. De zuidelijke föhn stormt van Innsbruck richting het oosten. In de avond wordt de de wind wat zwakker en het gaat regenen ook in het oosten.

In de westelijke helft koelt het aanzienlijk af, in het oosten is het warm. De maximale waarden liggen tussen 12 graden in Vorarlberg en 27 graden in Burgenland. Op 2000 meter is het van west naar oost 4 tot 12 graden.

Zondag gaat het verder met de föhn maar die is niet meer zo krachtig als op zaterdag. De temperaturen lopen op tot 16 tot 24 graden, in het staat blijft het wat koeler. Hoe het in de nieuwe week verder gaat kijken we zeker morgen weer naar.

Weer Oostenrijk 2 oktober 2020

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. We hebben een bestelling gedaan en binnenkort zijn deze te bestellen. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Binnenkort vertellen  we hoe je deze buffys kunt bestellen.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Ski Outlet Logo

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...