Föhnstorm en zware sneeuwval tijdens Wettergipfel 2019

Wettergipfel, het is momenteel noodweer in delen van Oostenrijk, en dat precies tijdens een internationale bijeenkomst van meteorologen in Oostenrijk. Dit jaar is deze bijeenkomst, de Wettergipfel, in het Stubaital. Maar weertechnisch rustig is het totaal niet. Vanmorgen vroeg werd er zelfs een windstoot van 150km/u op de nabijgelegen Patscherkofel gemeten.

Ook in Oost-Tirol is het momenteel goed mis . Deze ochtend kwam het opnieuw tot zware sneeuwval bij orkaanachtige winden. Samen met de dikke laag sneeuw die hier in sommige dalen al ligt neemt het risico op lawine’s sterk toe.

Scholen gesloten
Door het extreme weer zijn de scholen in Oost-Tirol en Karinthië gesloten. Ook in zijdalen nabij de Brenner zijn diverse scholen gesloten. Het gaat niet enkel om basisscholen maar ook middelbare. Nog de hele vrijdag zullen de scholen gesloten blijven. Ook is het treinverkeer op verschillende routes uitgevallen.

Pitztal Langlauf

Het blijft vooral in Oost-Tirol gevaarlijk
De komende tijd is het gevaar nog niet geweken. Door de snelle afwisseling van sneeuw, wind en fohn blijft het lawinegevaar hoog. Vooral in en rondom de hoofdkam en aan de zuidkant is de lawinesituatie soms kritisch. Na de sneeuwval en storm van vandaag, is het morgen tijdelijk rustiger. Maar zondag komt een volgend systeem op bezoek in Oostenrijk. Opnieuw kan het tot zware sneeuwval aan de zuidkant komen.

Buffy, Bandana verdienen van FANtastisch Oostenrijk?

We hebben een aantal Buffy’s of Bandana’s beschikbaar. Mocht het koud weer zijn tijdens jouw wintersport dan is het dragen van zo’n buffy best comfortabel. Maar wil je er een bandana van maken dan kun je dat ook doen. Maar zo’n Buffy van FANtastisch Oostenrijk kun jij ook krijgen of verdienen. Wil je er eentje bemachtigen, dat kan maar daar moet je wel iets voor doen.

Maak een leuk bericht (max 300 woorden) of verzorg een mooie update vanuit jouw wintersportdorp (uit Oostenrijk) en neem contact met ons op info@fantastischoostenrijk.nl . Voeg nog wat foto’s en of een video toe. Jouw bericht mag overal overgaan. Mooiste lift, afdaling, goed restaurant, skischool etc. Wil je graag zo’n Buff ontvangen dan weet je wat je moet doen… en jouw bericht wordt uiteraard dan ook nog gepubliceerd op FANtastisch Oostenrijk.

Buffy Bandana FANtastisch Oostenrijk

Grote Banner Chalet Bramberg

Banner Chalethuren Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht