Föhnstorm trekt over west-Oostenrijk: windstoten tot 140km/u!

Föhnstorm, de föhn die al dagenlang in Oostenrijk staat, zorgt vandaag voor storm. Lokaal worden op bergtoppen windstoten van 100 tot 140 km/u gemeten. Ook in de klassieke föhndalen worden stormachtige windsnelheden bereikt.


Op de Patscherkofel nabij Innsbruck is rond het middaguur een windstoot van 143km/u gemeten. Ook de gemiddelde windsnelheid bereikt hier regelmatig kracht 12. Dit is de hoogste windkracht op de schaal van Beaufort.


Nadeel van de föhnstorm is dat de effecten altijd lokaal optreden. Zoals hierboven zichtbaar is, is het zelfs in de dalen nabij de Patscherkofel relatief rustig. Dit is ook zichtbaar aan het temperatuurprofiel. In Bludenz is het momenteel 24 graden terwijl het Imst slechts 14 graden is. Wie vandaag nog de Brennerpas over moet doet zich er goed aan voorzichtig te rijden. Vooral de Europabrücke worden windsnelheden tot 95km/u gemeten.

Kaprun vanmiddag, foto van Eric

Eric was vandaag op de gletsjer van Kaprun. Hier bleven veel liften gesloten vanwege de windstoten. Helaas was het ook bewolkt, de föhn stond namelijk iets harder dan verwacht. Hierdoor konden de Lenticularis wolken die op de hoofdkam ontstonden uitsmeren tot in Zuid Duitsland!

Satellietopname vanmiddag om 14:25

Weten hoe het weer de komende dagen is? Lees hier het weerbericht van vanmorgen terug.

Hoe hard het waaide is ook hier nog te horen van de live beelden die we op facebook hadden geplaatst vanuit Kaprun bij het nieuwe bergstation van de 3K K-onnection bahn. In het begin is wind aardig te horen maar gelukkig viel het later mee….

Nog een toegift van bij het Alpinecenter van Kaprun.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Colada Sport2000 banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht