Formule 1 Grote Prijs van Oostenrijk 2019

Overzicht Red Bull ring GP Oostenrijk

De “Grote Prijs van Oostenrijk” is alweer ten einde, en verrassend genoeg was het een zeer boeiende race waarbij Max Verstappen weer won. Zijn winst tijdens de grote prijs was lang nog niet zeker. Het verlossende woord kwam bijna 3 uur na de huldiging.

Maar Max Verstappen won weer net als vorig jaar, een back to back win voor Max Verstappen in de Red Bull op de Red Bull Ring. Maar mooier was de eerste overwinning voor Honda sinds 2006, loon na jaren hard werken en veel gezichtsverlies, waarbij McLaren 3 jaar lang grote problemen kende met de krachtbronnen van Honda. Maar sinds de komst van de krachtbronnen bij Toro Rosso het zusje van Red Bull Racing zat er een sterk stijgende lijn in. Deze lijn wordt dit jaar doorgezet, de krachtbron is betrouwbaar en krachtig. Het mist nog wel wat PK’s (60) ten opzichte van de Mercedes- en Ferrari krachtbron.

Maar de winst van de GP van Oostenrijk was de beloning van jaren keihard werken, en dat was zichtbaar bij de huldiging.

Max Verstappen GP Oostenrijk Formule 1

Winst ondervoorbehoud

De start was dramatisch, maar al snel herpakt Max Verstappen zich maar reed inmiddels op de 8e plek. Een domper aangezien hij als 3e kwalificeerde, maar door een straf voor Hamilton startte hij vanaf de 2e startplek. De race vorderde gestaag en was boeiender dan de GP van Frankrijk. Uiteindelijk mengde Max zich in de top 5 waar hij in gevecht ging met Vettel in zijn Ferrari. Inhalen was door de snelheid die Max had een kwestie van tijd, eenmaal Vettel ingehaald was Bottas de volgende. Dit was niet zo moeilijk dus reed hij op de 2e plek, en de weg naar iets wat niemand verwacht lag open namelijk de winst.

Het gat tussen Max en de Ferrari van Charles Leclerc was 5 seconden, dit slonk heel snel en in ronde 68 waagde Max de eerste keer om Leclerc in bocht 3 in te halen. Dit mislukte, dus was het afwachten en een ronde later lukte dit, maar de actie zou volgens Leclerc niet netjes zijn verlopen. “He pushed me of the track” hoorde je al snel, maar Max was er voorbij en liep snel uit.

Na 71 rondes werd Max als winnaar afgevlagd, maar het was al duidelijk dat de actie in bocht 3 van de 69e ronde onderzoek nodig had. Maar het feest bij Honda en Red Bull was er niet groter om. Op racesnelheid heeft een door Honda aangedreven auto op het circuit 2 Ferrari’s en 1 Mercedes ingehaald.

Uiteindelijk duurde het ca. 3 uur voordat het verlossende woord van de stewards kwam: “no further action”. Max Verstappen is en blijft de winnaar van de Grosser Preis Von Österreich 2019.

Herinneringen

Het was een FANtastische race, naast de sfeer, de omgeving en hoe het circuit erbij ligt was het een race waar nog veel op een positieve manier over wordt nagepraat. Rest zijn de herinneringen op beeld.

Hier onder nog 2 video’s. De eerste video werd ons toegezonden en de 2e dien je op Youtube te bekijken…. er zitten namelijk wat rechten op.

Red Bull GP Oostenrijk Formule 1

Max Verstappen GP Oostenrijk Formule 1

Ferrari GP Oostenrijk Formule 1

Overzicht Red Bull ring GP Oostenrijk Formule 1

Summit Travel Grote Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...