Formule 1 in Oostenrijk op 5 en 12 juli een race?

Max Verstappen GP Oostenrijk

Formule 1 in Oostenrijk op 5 en 12 juli een race? Als alles goed loopt zoals het nu gaat dan zou dit door kunnen gaan. Alleen een 2e corona infectiegolf kan roet in het eten gooien.

De aftrap van de Formule 1 in Spielberg begint vorm te krijgen ondanks de corona crisis. Volgens Red Bull adviseur Helmut Marko kunnen aan alle officiële eisen voldaan worden. Samen met de Formule 1 organisatoren is een concept uitgewerkt waarvoor minder dan 2000 mensen nodig zijn bij deze races. Overigens zijn fans en journalisten niet toegestaan en kan het event alleen op de televisie worden bekeken.

Formule 1 Spielberg 2019 klein

Deze beelden van afgelopen jaar zullen we dan niet te zien krijgen, 1 grote oranje zee

Alle teamleden zullen getest worden en de test moet echt negatief zijn en men dient ook een negatief testcertificaat in handen te hebben. De eigenlijke race op Spielberg stond ook gepland voor 5 juli, de voorgaande tien races zijn uitgesteld of zelfs al helemaal geannuleerd.

De 1e race van het seizoen wordt dus nu overwogen om in Spielberg te starten en niet 1 race maar het weekend erop nog een 2e race op het zelfde circuit.

Helmut Marko gaat ervan uit dat er na de race in Spielberg er meer races doorgang gaan vinden. Of dit ook allemaal echt doorgaat dat moeten we afwachten. Belangrijkste is dat het virus de nek om wordt gedraaid en dat we dan maar eens kijken welke events er door kunnen gaan. 2000 mensen die er voor nodig zijn om een race te begeleiden is natuurlijk best veel maar…. Het pas eind april … we blijven het volgen.

Beelden van afgelopen jaar kun je hieronder nog een keer bekijken (de 2e video dat een samenvatting is moet je wel doordrukken zodat je deze op youtube kan bekijken)

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...