Foto Update op een Kaiserwetter dag

Gampenkogel Westendorf

Foto Update op een Kaiserwetter dag

Zaterdag 20 januari 2024 was een dag om in te lijsten en dat noemen ze in Oostenrijk Kaiserwetter. Maar wat is Kaiserwetter?

“Kaiserwetter” is een Duits woord dat letterlijk vertaald kan worden als “keizerlijk weer”. Het wordt vaak gebruikt om aan te duiden dat het weer bijzonder goed is, met heldere luchten, veel zon en aangename temperaturen. Met andere woorden, het suggereert een perfecte weersituatie.

De term wordt vaak gebruikt in de context van bergachtige gebieden, zoals in Oostenrijk en Duitsland, waar een dag met “Kaiserwetter” betekent dat de omstandigheden ideaal zijn voor buitenactiviteiten zoals wandelen, skiën of gewoon genieten van de natuur. Het woord is een uitdrukking van vreugde over het prachtige weer en wordt vaak geassocieerd met een gevoel van geluk en tevredenheid.

Dat weten we dan ook weer. Hieronder allereerst de video’s die we live hebben uitgezonden op Facebook en Instagram.

Hohe Salve Kaiserwetter

Wilderkaiser Kaiserwetter

Kaiserwetter

Hohe Salve Kaiserwetter

Hohe Salve Kaiserwetter

Hopfgarten Foisching Kaiserwetter ondergaande zon

Brixental uitzicht op alpen hoofdkam

Van den Berg Sport skischoen op maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×