Fraai weekend met veel zon en warmte

Fraai weekend met veel zon en warmte

Oostenrijk ligt onder de vleugels van een omvangrijk hogedrukgebied. Daardoor is het warm en fraai zomerweer. Dit weekend is het zeer fraai met oplopende temperaturen.  Met name op zondag is het zeer warm en kan er een verfrissende bui optreden. Wederom kan daar hagel bijzitten en stevig onweer.

Zaterdag:

het wordt een prachtige dag en er is veel zon. De temperaturen lopen flink op en liggen tussen de 25 en 30 graden. Er is weinig wind en het is gewoon enorm lekker zomerweer. Een enkele stapelwolk mag de pret niet drukken. Op 3000 meter is het nog zo’n 8 graden.

Zondag:

Op zondag doet de temperatuur er nog een graadje bij. Het wordt behoorlijk warm en de maxima liggen tussen de 28c en 32c. Die warmte wordt in de middag in de bergen afgestraft met soms flink onweer. Er kunnen bij die buien wederom grote hoeveelheden neerslag naar benden komen en er kan ook weer hagel tussen zitten. Je weet met buien echter nooit waar ze exact neerkomen. Een beetje de lucht in de gaten houden zou ik zeggen.

De verdere vooruitzichten:

Na zondag is het wel een beetje klaar met de warmte. Iedere dag kan er een bui vallen en de temperaturen gaan flink omlaag. Het wordt een stuk wisselvalliger. Een voorbode voor een langere periode met koeler weer? Daar kijken we de komende dagen dan ook weer naar.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×