Franz Klammer Speelfilm Chasing the Line in première

Franz Klammer Speelfilm Chasing the Line in première.

We hebben er begin dit jaar ook over gepubliceerd. Maar er is een heuse speelfilm gemaakt over Franz Klammer en dan met name over de 5 laatste dagen voor zijn ultieme afdaling op de Olympische spelen in Innsbruck. Hierboven staat de trailer!

Als wij 1 iemand moeten noemen die hoog op de lijst van skiërs staat als zogenaamd “idool” dan is het Franz Klammer. Dat komt waarschijnlijk ook dat je als kleine jongen al vroeg met het skivirus bent gevaccineerd. Ook kreeg je dan de namen door die altijd maar winnen en daar houden we van. De afdaling is dan net even wat leuker om naar te kijken dan andere nummers. Snelheid, spectaculaire afdalingen en helaas ook ging er wel eens wat mis, kortom er was altijd spektakel.

Franz Klammer was in mijn tijd een soort van halfgod die zijn resultaten haalde op de afdaling. Bedenk ook daarbij dat de ski’s in die tijd niet dezelfde waren als die we nu kennen. Ook de pistepraparering had beter gekund maar ook de machines die we tegenwoordig hebben zijn wat luxer dan destijds en prepareerde de pistes dan ook wat strakker. Ook had je destijds het fenomeen kunstsneeuw nog niet.  Bekijk maar eens de video aan het einde van dit bericht hoe hij Olympische kampioen werd.

Maar even terug naar de film. Ieder Oostenrijk die de afdaling van 1976 heeft meegemaakt (Innsbruck, Patscherkofel) die weet waar hij was op het moment dat Franz Klammer deze race won. Op 5 februari 1976 stond het leven in Oostenrijk stil, straten waren leeg. Hij was de uitgesproken favoriet en … won.

Chasing the Line gaat over de 5 voorliggende dagen aan deze belangrijke race. 7 jaar is er maar liefst aan dit project gewerkt. Bijna 3 jaar geleden is het verhaal geschreven die ook de instemming had van Franz Klammer.

Op 5 februari 1976 stond het leven in Oostenrijk stil. Dit is allemaal te zien in deze speelfilm die op 28 oktober 2021 in première gaat in Oostenrijk. De film zou ook internationaal worden aangeboden. We zijn benieuwd wanneer Chasing the Line in België en Nederland gaat draaien.

Frans klammer nog even zelf over deze film:

Ik ben erg trots dat één van de belangrijkste momenten in mijn leven nu materiaal zal zijn voor een internationale film. Als atleet ben je een rolmodel en moet je mensen aanmoedigen om in hun dromen te geloven. Ik ben dankbaar dat ik een leven heb kunnen leiden waarvan ik alleen maar kon dromen. In deze film worden vele ervaringen en verhalen getoond die nog niet bekend waren. Ik ben vooral blij dat een groot deel van deze film ook is opgedragen aan mijn metgezellen uit deze tijd.”

Franz Klammer Chasing the Line

Franz Klammer Chasing the Line

Franz Klammer

Franz Klammer

Eerdere berichten zijn HIER en HIER te lezen.

Superskicard

© superskicard.com

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...