Frau Holle bezoekt Oostenrijk en zomer op z’n retour

Frau Holle bezoekt Oostenrijk en zomer op z’n retour

1000_lm
Dat moet flink schrikken zijn geweest vanmorgen. Boven de 2000 meter was het vanmorgen een witte wereld in Oostenrijk. Een laagje sneeuw viel, en dat terwijl het enkele dagen terug nog ruim 35 graden was.

13680563_10154049985522935_1757084026850695156_n
En dit was de Hintuxer Gletsjer vanmorgen. Goed nieuws voor de zomer-skiers daar ! Die kunnen genieten van een vers laagje sneeuw. Best bijzonder, maar niet helemaal vreemd. Hetzelfde gebeurde namelijk 7 jaar geleden ook al, toen daalde de sneeuwgrens zelfs naar (een voor juli record lage) 1500 meter. Bekijk hier de beelden van toen maar eens terug.

Naamloos
Oostenrijk zit dus midden in een afzakking van koude polaire lucht. De boosdoener hiervan is prachtig te zien op de satelliet en zorgt niet alleen voor slecht weer in Oostenrijk. Dichter op de kern, in Polen, hebben ze vandaag zelfs te maken met een heuse zomerstorm. Hier extreem veel regen en harde windstoten over de 100km/u.

brixenweer
Maar zoals belooft verlaat Frau Holle Oostenrijk morgen al. Vanuit het Westen kalmeert de atmosfeer en breekt morgenmiddag al een voorzichtig zonnetje door. Oost-Oostenrijk moet helaas het langst wachten, in omgeving van Wenen blijft het onstabiel. Maar in het Westen (Voralberg, Tirol, Salzburg en Karinthië) is het al prachtig weer vanaf zaterdag.

bergweer
En wie van plan is de bergen in te gaan, kan op Voralberg na, beter wachten tot zondag. Er blijft namelijk nog even een stevige wind staan en het duurt ook nog even voor de bovenlucht weer volledig is opgewarmd. Zondag is het ook helderder.

Fijne vakantie
Jeroen Elferink

Alpen Reizen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...